Turistkinja iz Srbije o neprijatnom iskustvu sa Evije: "Nismo mogle ni do prodavnice"

Zbog jednog slučaja pozitivnog testa iz autobusa svi turisti iz Srbije morali su u karantin

  • 21
Evia Foto: Pixabay

Turistkinja iz Srbije koja je sa dve ćerke boravila na Eviji je u Fejsbuk grupi Grčka info napisala svoje neprijatno iskustvo iz ovog grčkog letovališta.

Naime, dve grupe turista iz Srbije danas su deportovane sa Evije jer je nekoliko naših turista iz dva autobuda imalo pozitivan test na koronu, pa su se meštani ovog ostrva osetili uplašenim zbog ponovnog širenja virusa. Iako je sa zatvaranjem grčke granice za turiste iz Srbije rečeno da će svi oni moći da ostvare svoje turističke aranžmane nesmetano, to se ipak nije dogodilo.

Pročitajte iskustvo naše turistkinje sa Evije:

- Dragi ljubitelji Grčke, svi koji su čitali vest da će ljudi iz Srbije koji su prešli granicu pre 6. jula moći svoje letovanje da ostvare do kraja, evo našeg iskustva - započela je.

- Došla sam sa dve ćerke na Eviu 5. jula, dakle među zadnjima koje su pustili na granici. Putovale smo iz Novog Sada 22 sata i na granici Bugarske i Grčke testirali su samo dobrovoljce, kojih je u našem autobusu bilo troje. Dva dana nakon što smo stigle od vodiča smo dobile informaciju da je jedna od žena iz našeg mesta koja je bila testirana na granici, pozitivna i da smo zbog toga svi u obavezi da budemo u karantinu dok se ne testiramo. Testirali su nas dan kasnije i rečeno je da će rezultati stići za 24 h, ceo dan smo iščekivale poruku od vodiča da bi uveče, oko ponoći dobile informaciju da rezultati još uvek nisu gotovi ali da nas sve (bez obzira na ishod testa) vraćaju kući - napisala je.

Evija, Kimi Kimi, Evija / foto: printscreen/youtube/ Ελληνικός Ήλιος

- Jutros smo se spakovale jer nam je rečeno da budemo spremne do 11h. Naš test je negativan, ali nismo dobile napismeno još uvek. Tri dana kupanja i tri dana sedenja u sobi, nismo mogle da odemo do prodavnice (nabavku nam je obavljao vodič) niti plaže. U agenciji sa kojom smo bile u kontaktu ništa ne znaju niti su obavešteni o onome što se ovde dešava, navodno je sve bila odluka Grka. Ponuđeno nam je besplatno putovanje za sledeću godinu, isto tako od strane Grka, što nije još uvek potvrđeno.

- Menjale smo aranžman 3 puta do sada zbog korone, 5. juna su nas čak i vratili iz Beograda zbog naprasne odluke Grčke da zatvori granice. Uopšte ne znamo kako smo podnele sve ovo, užasno je stresno bilo sedeti u sobi bez ikakvih informacija i mogućnosti da se krećemo dok nam je more maltene ispred vrata. Tužne smo i razočarane ovakvim ophođenjem Grčke prema srpskim turistima i celom situacijom uopšte - zaključila je žena iz Srbije.

Ovde pročitajte šta se dogodilo na Eviji i zašto su turisti iz Srbije deportovnani iz Grčke.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gramzi - Bagins

    11. jul 2020 | 17:20

    "Tužne smo i razočarane ovakvim ophođenjem Grčke prema srpskim turistima i celom situacijom uopšte" A ja sam tužan i razočaran vašom, očigledno, sebičnom i bahatom odlukom da i ovakvim uslovima, u situaciji globalne pandemije, idete na more i time rizikujete i zdravlje i život, i svoj i svoje dece i zdravlje i živote vaših domaćina i svih lokalaca, i to samo da vam ne propadne aranžman, a posebno vašom smelošću i drskošću da se posle svega još i žalite na postupak Grka! Stavite se na njihovo mesto, da je obrnuto i vi biste isto postupili!

  • Ратко Поповић

    11. jul 2020 | 16:40

    Требали су у затвор све да вас одведу , а не у карантин. Неможе “ Госпоџа” једну годину без мора.

  • Kobra

    11. jul 2020 | 17:22

    Samo mi nije jasno da neko sada u ovo vreme ide na more,koliko moras biti lud da to uradis,strasno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA