Dačić objasnio zašto smo najviše problema oko otvaranja granica imali upravo sa Grčkom

Za sve je kriv nesklad između nadležnih ministarstava u ovoj zemlji

  • 9
Ivica Dačić, Grčka

Foto-montaža: Pixabay, Marko Jovanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić gostovao je jutros u jutarnjem programu TV "Prva" gde je objasnio zašto smo imali najviše problema oko prijema srpskih turista upravo sa Grčkom.

- Mi smo sa Grčkom imali više stresnih situacija u proteklim nedeljama zato što postoji mali nesklad između njihove diplomatije, odnosno Ministarstva spoljnih poslova i kabineta premijera s jedne strane, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva zdravlja, s druge. Zbog toga dolazi do nesklada u donošenju odluka s njihove strane - istakao je.

Dačić je podsetio na sve promene koje su Grci donosili u proteklih mesec dana za srpske turiste - od situacije 15. juna na prelazu Promahonas, preko otvaranja, pa zatvaranja Evzonija, pa do konačne zabrane ulaska za srpske turiste.

- Njihova odluka će verovatno pratiti razvoj epidemiološke situacije u našoj zemlji. U interesu Grčke je da svakako otvori granicu za građane Srbije zbog turizma, ali niko ne može u ovom trenutku da kaže šta će se desiti. Zato je važno da se ljudi redovno informišu preko Ministarstva spoljnih poslova Srbije, odnosno našeg kriznog štaba - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslava

    12. jul 2020 | 11:27

    Gospodine Dačiću sa našom diplomatijom i zaposlenima u njoj se sprdaju po celom svetu !

  • Pavke

    12. jul 2020 | 10:22

    A vala mogu jednom i bez mora . Ima Srbija svoje banje i jezera i reke.

  • Zeljko

    12. jul 2020 | 10:57

    Ako je on objasnio, onda je sve jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA