Evo koliko turista iz Srbije trenutno letuje u Hrvatskoj: Brojka uopšte nije mala

Reč je o turistima koji su se prijavili putem aplikacije Evisitors

  • 34
Hoteli počinju da rade. Da li će biti gostiju?

Foto: Pixabay

U Hrvatskoj, prema podacima Hrvatske turističke zajednice, u ovom trenutku boravi oko 5.000 turista iz Srbije i oko 11.000 iz BiH.

Kako navodi Jutarnji.hr, ulazak tih gostiju u Hrvatsku omogućen je jer oni koji uz državljanstvo tih zemalja imaju državljanstvo neke članice EU mogu slobodno da uđu u Hratsku bez ograničenja i bez obzira na to odakle dolaze.

Reč je o turistima koji su se prijavili putem aplikacije Evisitors.

Jutarnji navodi da se odluka da se turistima iz BiH i Srbije omogući ulazak u Hrvatsku uprkos porastu broja obolelih od korona virusa objašnjava borbom za što bolju turističku sezonu.

U tekstu se kaže da u ovom trenutku u Hrvatskoj boravi oko pola miliona stranih gostiju, najviše iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske i Slovačke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. jul 2020 | 16:26

    Letuju tamo gde ne smeju da pricaju svojim jezikom. Gde decu ne smeju da zovu imenom. Gde svoje automobile moraju da sakriju ili ds im skinu tablice.

  • Tamas

    12. jul 2020 | 16:15

    Predivna obala, gde god da odete nećete pogrešiti. Ipak sam za to da se ove godine ostane kod kuće ili da se godišnji provede negde u Srbiji. Vidimo se Korčula dogodine.

  • PIXY

    12. jul 2020 | 16:41

    Pri povratku u Srbiju traziti im negativan test ili u karantin 14 dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA