≫ 

Austrija od četvrtka obustavlja avio-saobraćaj sa Srbijom

Proširena lista zemalja na ceo Zapadni Balkan, Er Srbija obustavlja letove

  • 3
Beč Foto: Pixabay

U cilju suzbijanja pandemije korona virusa Austrija je proširila spisak zemalja za koje važi zabrana sletanja na austrijske aerodrome na sve zemlje Zapadnog Balkana.

Novom uredbom Ministarstva zdravlja lista je proširena sa osam na 18 zemalja.

Od četvrtka na austrijske aerodrome neće više moći da sleću avioni iz svih zemalja Zapadnog Balkana, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Egipta.

Ranije je već važila zabrana za letove iz Belorusije, Kine, Velike Britanije, Irana, Portugala, Rusije, Švedske i Ukrajine.

Do kraja jula biće ukinuti letovi iz i ka Beogradu, Bukureštu, Kairu, Podgorici, Sarajevu, Sibiju, Skoplju, Sofiji, Tirani i i Varni.

Prema uredbi postoje izuzeci, ali u to spadaju samo "letovi u interesu Austrije", kao i sletanje teretnih aviona, aviona koji prebacuju bolesne, ili vraćaju austrijske državljane, odnosno prevoze medicinsko, negovateljsko osoblje, te i radnike za pomoć u poljoprivredi.

Er Srbija zbog odluke obustavlja letove

Kraljevo, aerodrom, avion AIR Serbia, Er Srbija Foto: Tanjug/Er Srbija

Er Srbija je, zbog odluke austrijskih vazduhoplovnih vlasti da se privremeno suspenduju komercijalni letovi sa 18 zemalja, ukljucujući i Srbiju, prinuđena da obustavi letove između Beograda, Niša i Kraljeva i destinacija u Austriji do kojih leti, u periodu od 16. do 31. jula, saopstio je sprski avioprevoznik.

Er Srbija ocekuje da će letovi do Beča i Salcburga posle pomenutog perioda biti nastavljeni, navedeno je u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Svi putnici biće obavešteni o promeni u redu letenja i o njihovim novim opcijama za putovanje.

Aviokompanija pruža svu neophodnu podršku putnicima koji su kupili karte za te letove, kažu u Er Srbiji, koja izražavanja žaljenje zbog eventualnih neprijatnosti prouzrokovanih putnicima.

Za više informacija putnicima se savetuje da pozovu Kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije ili +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posete airserbia.com ili stranice društvenih medija kompanije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA