≫ 

Crna Gora otvara granice za Ruse i Azerbejdžance

Na molbu Ministarstva turizma otvoriće se granica za Ruse koji čine najveći deo turista

  • 19
Zastava Crna Gora Crna Gora / Foto: Pixabay.com

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

Kako se navodi u saopštenju crnogorske vlade, operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u da se Rusija i Azerbejdžan dodaju na "zelenu listu" država čiji građani mogu da ulaze u Crnu Goru bez uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru građana država Zapadnog Balkana, prenosi CDM.

Iz vlade navode da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju u državama regiona i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe crnogorske turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, ocenio da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih državljana.

Međutim, kako navode, odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, "po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno".

Video: Ministar spoljnih poslova oštro je reagovao na zabranu sletanja Er Srbije u Crnu Goru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojkooo

    4. avgust 2020 | 10:02

    Cast,obraz,postenje.....Manje drzave a vece ponjave nema u svetu....Deda mi uvek govorio Ne daj Boze da ti vrana ponese kosti u Cg,deda bio Crnogorac al je znao medju kakvim ljudima je rodjen...

  • Mile

    4. avgust 2020 | 09:57

    Građani Srbije će u Crnu Goru ulaziti od septembra. Milu Đukanoviću je bitno da dobije izbore kao i do sad po svaku cenu. Spreman je na sve vrste manipulacija i upotrebu sile da sačuva vlast.

  • Ezra

    4. avgust 2020 | 10:27

    Eeeee ako vam oni ne izvuku sezonu, onda probajte sa marokom i egiptom,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA