≫ 

Austrijski turista oštetio skulpturu u Italiji

Sve zbog dobre slike

  • 1

Austrijski turista koji je tokom fotografisanja oštetio skulpturu venecijanskog vajara Antonija Kanove u jednom muzeju u regionu Veneto identifikovan je, saopštile su italijanske vlasti.

Policija je uspela da pronađe 50-godišnjeg muškarca koji je snimljen video-nadzorom u subotu, kada je zbog fotografisanja seo i naslonio se na statuu "Paulina Borgeze" u muzeju Gipsoteka Kanovijana u Posanju.

Italijanski mediji preneli su da snimak pokazuje da je on oštetio to umetničko delo pošto je skliznuo prilikom pokušaja da ustane, a zatim otišao bez reči kao da se ništa nije dogodilo.

Nakon što je identifikovan, navodno se izjasnio da je voljan da plati odštetu, a prema navodima italijanskih medija, u incidentu su polomljeni nožni prsti na statui.

Još nije završena procena štete koja je pričinjena na statui Antonija Kanove "Paulina Borgeze kao Venera" koja je izvajana u periodu između 1804. i 1808. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    5. avgust 2020 | 10:19

    Baš na ovom svetu ima previše idiota, sad u vreme korone se još više ističu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA