Seničić otkriva da li bi Grčka već od 15. avgusta mogla da otvori granice za srpske turiste

Nada se da će to biti moguće sa PCR testom

  • 11
Аleksandar Seničić, more

Foto: Medija centar Beograd, Pixabay

Aleksandar Seničić, direktor Jute govorio je za 150 minuta da li postoji nada da će Grčka otvoriti svoje granice već od 15. avgusta.

- Ja se još uvek nadam da ćemo moći u Grčku. Zvanična informacije su takve da ne možemo da prejudiciramo. Imamo neka saznanja da su naši predstavnici hotelijera i udruženja u Grčkoj stupili u kontakt sa ambasadom, pa pokušavamo da napravimo pritisak da se makar sa PCR testom posle 15. avgusta može ići u Grčku. Jedina nepovoljnost jeste da je većina njih koji su u toj Evropskoj komisiji koja odlučuje tog 15. avgusta na odmoru i pitanje je da li će valorizovati naše napore - ističe on.

Što se Crne Gore tiče, Seničić smatra da se granice neće skoro otvoriti.

- Crna Gora, za sada, ne uključuje Srbiju i ja se plašim da je sezona polako na kraju. Dole je katastrofalna situacija, a verovatno tu ima više politike nego nekih turističkih ili zdravstvenih razloga što ne otvaraju granicu - kaže.

Kada je, najednom popularni Neum u pitanju Seničić kaže da su se uglavnom manje turističke agencije preorijentisale na aranžmane za jedini bosanskohercegovački grad koji izlazi na more.

- Pokazao se kao vrlo zanimljiva destinacija, trenutno je preko 1.000 naših turista tamo. Ali, to je mala destinacija limitirana kapacitetima, pa se iz tog razloga proširila tenzija jer nema mesta za sve koji su zainteresovani. Nisam siguran da je to destinacija koja će u budućnosti privlačiti previše pažnje već je to sada slušaj zbog suženog izbora - zaključio je.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. avgust 2020 | 14:47

    Pa kad moze skola, moze i more, da se pripreme deca za skolu 😁

  • DDF

    7. avgust 2020 | 18:51

    Do proleca 2021,granice sa Grckom nece se otvarati,sigurno...🙁

  • plavi safir

    7. avgust 2020 | 14:49

    Nemojte da se nadate. U Nemačkoj su rekli da EU Komisija neće zasedati tokom avgusta, osim ako se negde pogorša stanje, da bi se neka zemlja stavila na listu rizika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA