Institut za javno zdravlje Crne Gore razmatra otvaranje granica sa Srbijom

Šta direktor Kliničkog centra CG predviđa?

  • 23
Granica Srbija Crna Gora

Printskrin: Youtube/autotravelerru

Granice Crne Gore sa zemljama regiona biće otvorene kada se za to steknu uslovi, rekao je danas direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković i dodao da Institut za javno zdravlje razmatra to pitanje.

- Institut za javno zdravlje ima specifičan način u odlučivanju. Procenjuju ne samo iz koje zemlje bi došli turisti već i broj turista koji bi došao iz te zemlje. Pratimo situaciju iz dana u dan. Otvoriće se onog trenutka kad se steknu uslovi - rekao je Eraković gostujući u emisiji “Boje jutra” televizije Vijesti.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, Erakoović kaže da je ona u blagom padu, odnosno da je pritisak na zdravstveni sistem manji, i dodaje: 

- Sa druge strane, imamo broj novoregistrovanih slučajeva koji je pokazivao pad, izuzev jučerašnjeg dana. Posmatrajući generalno sve ukazuje na to da epidemija ide u pravcu blagog smirivanja.

Direktor KC CG tvrdi da je glavni uzrok ovih rezultata to što je značajan deo građana Crne Gore prepoznao važnost poštovanja zaštitnih mera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA