≫ 

Srbi zvanično mogu u Crnu Goru, pod ovim uslovima

Na sednici je doneta i odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do jedan sat iza ponoći

  • 68
Tivat, crna gora Foto: Shutterstock

Putnici iz Srbije od ponoći mogu da uđu u Crnu Goru, odlučilo je večeras crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

Kako je saopšteno posle sednice, u tu zemlju od ponoći će moći da uđu putnici iz SAD, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da se obaveza posedovanja testa ne odnosi na decu mlađu od pet godina.

Uslov za ulazak građana iz navedenih zemalja jeste i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, stoji se u saopštenju.

Na sednici je doneta i odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do jedan sat iza ponoći, prenose podgoričke Vijesti.

- U predlogu Instituta za javno zdravlje (IJZ) navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo oboljevanja od novog korona virusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja i nakon konsultacija s predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja - navode iz NKT.

Video: Kanjon Morače nikad strašnije nije izgledao

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA