Krećete na more u Crnu Goru s decom: Evo kad moraju da imaju PCR test za prelazak granice

Saopštenje Nacionalno koordinacionog tela za zdravstvene bolesto

  • 7
Granica Srbija Crna Gora

Printskrin: Youtube/autotravelerru

Putnici iz Srbije od ponoći mogu da uđu u Crnu Goru, odlučilo je crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

Kako je saopšteno posle sednice, u tu zemlju od ponoći mogu da uđu putnici iz SAD, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da se obaveza posedovanja testa ne odnosi na decu mlađu od pet godina.

Uslov za ulazak građana iz navedenih zemalja jeste i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, stoji se u saopštenju.

Na sednici je doneta i odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do 1.00 iza ponoći, prenose podgoričke Vijesti.

- U predlogu Instituta za javno zdravlje (IJZ) navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo oboljevanja od novog korona virusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja i nakon konsultacija s predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja - navode iz NKT.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    15. avgust 2020 | 09:20

    Da je sve dzaba ne bi otisla.

  • 💣💣💣

    15. avgust 2020 | 09:59

    NE, NE KREĆEMO TAMO NA MORE SA DECOM!

  • Auspuh

    15. avgust 2020 | 10:34

    Evo ja stigao na plažu...steta sto ne mogu da okacim sliku sa iste ,lepota...more moris soli i bora...sunce 34 stepena...za sada sve OK .... pozdrav !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA