Turistikinja se popela na krov star 2.000 godina da bi napravila selfi: Sledi joj ogromna kazna

Još jedan bahati potez turista u Italiji

  • 0
Pompeja Foto: Pixabay

Turistikinji koja se popela na krov centralnih termi u ruševinama antičkog grada Pompeja, preti kazna od 3.000 evra i zatvor, piše Ansa.

Žena čiji lični podaci nisu saopšteni, popela se na krov termi da bi napravila selfi, a nju je u međuvremenu fotografisao drugi turista i objavio je na društvenim mrežama, što je izazvalo brojne reakcije i proteste.

Poreknuta je istraga, žena je identifikovana, a sada ostaje da se utvrdi čiji je propust omogućio da se osobe mogu popeti na krov konstrukcije stare dve hiljade godina.

Prema pravilima grada muzeja Pompeje, osobe ne smeju da se penju, naslanjaju, niti da sede na ostacima kuća, zidova ili bilo kojih konstrukcija niti smeju da ponesu kamenčić odatle.

Pompeja Foto: Pixabay

Ova pravila važe u svim muzejima i arheološkim parkovima u Italiji.

Podsetimo, početkom avgusta austrijski turista je, da bi napravio selfi, seo na originalnu skulpturu od gipsa Antonija Kanove i slomio prste na nozi skulpture.

Sigurnosne kamere su snimile austrijskog turisti koji je brzo pobegao sa lica mesta. Nakon toga je priznao delo i prihvatio da plati odštetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA