≫ 

Neverovatna avantura italijanskog para koji želi da stigne na "kraj Zemlje"

Veruju da je Zemlja ravna i ne odustaju od toga

  • 2
Lampeduza, brod s migrantima, tela migranata Foto: Tanjug/ AP

Neoobičnu priču jednog para avanturista iz Venecije danas prenosi dnevni list Hafington post, a reč je o muškarcu i ženi srednjih godina koji su od onih što veruju da je zemlja ravna i koji su na vrhuncu karantina i uprkos svim zabranama uspeli da iz severne pokrajine Veneto stignu na krajnji jug Italije, u Palermo, što je udaljenost veća od hiljadu kilometara, prenosi "Tanjug".

Njihov cilj je bio ostvro Lampeduza, u arhipelagu Pelagije, za koje su verovali da je kraj sveta.

Prodali su auto, kupili barku i krenuli prema Lampeduzi, ali da bi tamo stigli morali su u velikom krugu da oplove Siciliju, što je bio veoma opasan i težak poduhvat za malu barku kojom su plovili.

Barka nije izdržala i dvoje avanturista, izmoreni i žedni, završili su na ostrvu Ustika ispred obale Palerma. Tu ih je pokupila obalska straža koja obično spasava migrante koji dolaze iz Afrike.

Dvoje avanturista su zadržani i stavljeni u karantin, odakle su pobegli, ponovo se dokopali svoje barke i krenuli na put prema "kraju Zemlje", da bi dokazali da je ona ravna ploča.

- Smešna stvar je da su se na svom putu orijentisali koristeći busolu, instrument koji funkckioniše upravo zahvaljujući zemljinoj magnetnoj sili, a što bi oni koji veruju da je zemlja ravna, trebalo da negiraju - priča lekar Salvatore Zakiki, koji radi na odeljenju za pomorsko zdravlje Ministarstva i obično se bavi migrantima.

Zahvaljući doktoru Zakikiju odiseja dvoje avanturista završila na stranicama dnevnog lista Hafington Post.

Par je ponovo pokušao a pobegne, ali su završili u kući jednog mitomana, koji ih je držao zatvorene u strahu da je bolestan od kovida.

- Srećom, to nije bilo tačno, a Venecijanci su oslobođeni i vraćeni kući, ali nismo sigurni da su promenili svoje uverenje o obliku Zemlje - kaže za novine dr Zikiki.

Video: Njih dvoje putuju po svetu i gde god bili imaju najbolji pogled iz spavaće sobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. septembar 2020 | 15:52

    Nek povedu i Andrijanu Čekić 😂😂😂😂

  • Ana

    1. septembar 2020 | 17:53

    Takve ludake pustiti lepo nek plove do kraja Zemlje....ili kraja svog zivota. Svejedno, nije neki gubitak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA