≫ 

Na ovu atrakciju se najviše žale turisti iz celog sveta: Nema šanse da pogodite!

Mnogi turisti koji su posetili ovu lokaciju nisu bili oduševljeni

  • 1
pariz Foto: Pixabay.com

Ajfelov toranj je jedna od najposećenijih atrakcija u celom svetu. Iako ova prelepa građevina kao simbol romantike privlači ljude iz celog sveta, ipak postoji veliki broj turista koji je kritikuju.

Britanski sajt za upoređivanje i analizu podataka Uswitch pregledao je koje turističke lokacije izazivaju najviše kritika na internetu. Tim iz kompanije je proverovao sve negativne komentare koje su turisti ostavili na internet stranici Trip Advisor da bi utvrdili prosečno vreme koje su posetioci proveli pišući kritike o turističkim atrakcijama koje su posetili.

Na ubedljivom prvom mestu se našla Ajfelova kula u Parizu, koja je zapravo osvojila najveći broj negativnih komentara. Prema Uswitch formuli, ljudi su proveli 24.129 minuta pišući 19.303 kritika za Ajfelov toranj.

Rimski Koloseum, Big Ben u Londonu, piramide u Gizi, njujorški Kip slobode, znak Holivud u Los Anđelesu, indijski Tadž Mahal, Berlinski zid, južni obod Velikog kanjona i Sidnejska opera takođe se nalaze na listi.

Međutim, kako su ovo neke od najposećenijih turističkih atrakcija na svetu, razumljivo je da uz pozitivne komentare postoji i veliki broj negativnih.

Ajfelova kula Foto: Pixabay

Ipak, turisti iz Pariza bili su ogorčeni iz više razloga, te su na sajtu Trip Advisor otkrili zašto im je nije svidela čuvena atrakcija.

- Područje je tako prljavo, puno je pacova - rekao je jedan posetilac, istovremeno kritikujući ulične prodavce koji prodaju proizvode turistima.

- Zaustavila su me njih dvojica i počeli su da mi prave narukvicu na ruci. Ništa nisam razumeo dok nisu završili i traženo mi je 20 evra. Ovde bi definitivno trebalo da postave obezbeđenje i policiju - dodao je.

Ajfelova kula, Pariz, Francuska, Svetska izložba 1889, Gistav Ajfel Ajfelova kula godine 1889. tokom Svetske izložbe u Parizu, gde je bila centralni eksponat domaćina. Foto: Wikimedia Commons/Public domain/United States Library of Congress/Jan Arkesteijn

Svetla kule se pale u 1 sat ujutro, ne možete čak ni uživati ni diviti se ovom kultnom mestu - napisao je turista.

- Ništa posebno, previše komercijalno - rekao je jedan putnik koji je uporedio Ajfelov toranj sa "velikim komadom čelika"

Putnici koji su posetili ovu atrakciju u skorije vreme izrazili su zabrinutost zbog nedostatka socijalnog distanciranja i nepoštovanja mera koje su neophodne za sprečavanje novog virusa korone.

Video: Parižani takođe ne poštuju preporuke i mere o zabrani kretanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stuttgart

    18. septembar 2020 | 23:34

    Glupost Samo idite i uživajte u tornju. Kao nocu i danju Ima prodavaca uličnih ali ništa strašno Prelepo ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA