Ruski Aeroflot beleži pad prometa putnika od 52 odsto u prvih osam meseci 2020.

Ima li nade za ovu godinu?

  • 0
Aeroflot, Czech Airlines, Finnair Foto: Pixabay

Ruska vazduhoplovna grupa Aeroflot prevezla je 19,6 miliona putnika u periodu januar-avgust 2020, što je pad od 52,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je danas iz te kompanije, prenosi Tanjug.

Istovremeno, sama avio-kompanija Aeroflot je prevezla 10,3 miliona putnika u navedenom, ili 59,1 odsto manje na godišnjem nivou, prenosi agencija Tas s.

Prihod po putničkom kilometru grupe i avio-kompanije pao je za 55,9, odnosno 61,9 procenata, respektivno, na godišnjem nivou.

Popunjenost sedišta po pređenom kilometru grupe i avio-kompanije opala je za 49,5 odsto, odnosno 53,8 procenta, respektivno, u odnosu na 2019. godinu.

U saopštenju se dodaje da je obim saobraćaja grupe na domaćim linijama počeo da se oporavlja u julu i da je taj trend nastavljen u avgustu, kao I da se krenulo sa obnavljanjem međunarodnih letova.

- Kao rezultat toga, zabeležen je porast putničkog prometa u avgustu u odnosu na jul, i poboljšanje faktora iskorišćenosti sedišta. Za septembar 2020, pored letova za Tursku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Švajcarsku, zahvaljujući odobrenjima regulatora, u red letenja su dodati i letovi za Egipat, Ujedinjene Arapske Emirate i Maldive s ograničenom frekvencijom - saopšteno je iz Aeroflota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA