≫ 

Pronašao dasku za surfovanje nakon 2 godine i 8.000 km od mesta gde ju je izgubio

Dasku je izgubio na Havajima, a pronašao na Filipinima

  • 0
Daska za surfovanje

Foto: Pixabay/ilustracija

Surfer sa Havaja izgubio je svoju dasku za surfovanje 2018. godine, koja je pronađena nakon više od dve godine na Filipinama.

Neverovatno otkriće je dokumentovao Daglas Falter, komercijalni fotograf i surfer iz naselja Halejva, te je fotografije svoje daske objavio na Fejsbuk profilu.

- Sećam se da sam imao sedam dobrih vožnji po talsima te sezone. Nakon što sam uhvatio dostao talasa, pao sam i nakon što mi se povodnik otkačio sa skočnog zgloba moja daska je isplivala. - Plivao sam koliko sam mogao da bih pokušao da dođem do daske. Trčao sam s jednog kraja zaliva Valimea na drugi kraj obale i obišao sam stene pokušavajući dok se potpuno ne smrači - napisao je surfer.

Trideset i jedan mesec kasnije, Falter je podelio sa svojim pratiocima da je otkrio da je njegova izgubljena daska za surfanje dospela do Saranganija na Filipinima, koja je oko 8.400 kilometara udaljena od Haleive.

Osoba koja je pronašla dasku za surfanje bio je Đovani Brancuela, učitelj u osnovnoj školi koji svakodnevno teži da postane surfer.

Surfovanje

Foto: Pixabay

Brancuela je dasku kupio od lokalnog ribara kako bi sam pokušao da nauči sport. Na kraju je kontaktirao osobu koja pravi daske za surfovanje jer je na površini pronašao još uvek vidljiv logotip.

I upravo tako, Daglas Falter je pronašao svoju izgubljenu dasku za sufrvoanje.

Falter je u svom postu napomenuo da namerava da otputuje na Filipine da se zahvali učitelju što je čuvao njegovu dasku za surfovanje. Takođe je podelio da razmišlja o tome da tamo drži časove surfanja kada se pandemija završi.

Video: Ovo niko nije očekivao! Dva surfera na jednoj dasci, jedan se vidi a dugi je misteriozan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA