≫ 

Nova odluka: Još dugo nećemo moći u Grčku i Mađarsku

Zbog pandemije korona virusa zemlje u komšiluku saopštile su do kad će njihove granice ostati zatvorene

  • 3
Mađarska koronavirus Foto: Tanjug/AP

Grčka granica ostaće zatvorena za građane Srbije do 12. oktobra, a osim te zemlje i Mađarska je odlučila da  ne otvara svoje granice do kraja oktobra, javlja Tanjug.

Ograničenja za kopnene granice uvode se iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od širenja kovid-19 u Grčkoj i odnose se na period od 1. do 12. oktobra.

Odluka predviđa privremeno ograničenje ulaska u zemlju za sve državljane trećih zemalja sa bilo koje tačke ulaska u zemlju i na bilo koji način, uključujući vazdušne, pomorske, železničke i drumske veze, iz preventivnih razloga zaštite javnog zdravlja od daljeg širenja kovid-19 na grčkoj teritoriji.

Odluka se ne odnosi na državljane država članica EU i Šengenskog sporazuma, kao i na državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Odluka se primenjuje u periodu od 1. oktobra do 12. oktobra 2020.

Ministri civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova usvojili su odluku koja je objavljena u Službenom listu Grčke.

Mađarske granice ostaće zatvorene do kraja oktobra kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, saopšteno je iz kabineta mađarskog premijer Viktora Orbana.

Mađarska je zabranila ulazak stranaca još 1. septembra i donela odluku da svi Mađari koji se vraćaju iz inistranstva moraju da idu u karantin, prenosi Rojters.

U Mađarskoj je do sada potvrđeno 27.309 slučajeva kovida-19 i 718 smrtnih ishoda među kovid pacijentima.

Video: Mađarska zatvorila granice za strance

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    1. oktobar 2020 | 11:46

    Do 12.oktobra!!! Bas dugo!!!! Prosla im je turisticka sezona. Neotvaranjem problem prave samo sebi, jer vlasnici nekretnina ne mogu da plate racune i poreze i maloj grupi ljudi koja je porodicno vezana za Grcku.

  • Edi

    1. oktobar 2020 | 13:10

    Ali su zato naše širom otvorene za sve, od Kurte do Murte, a kad dođe na naplatu širokogrudost, biće, "nismo ovo očekivali".

  • Deki

    1. oktobar 2020 | 18:56

    Koji ću ... ac u Grčku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA