U Dubaiju otvorena najveća fontana na svetu - dve Ginisove atrakcije na vodi u istom emiratu

Palm fontana veća je od Dubai fontane, koja je do večeras važila za najveću vodenu atrakciju na svetu

  • 4
Fontana u Dubaiju, foto Pixabay

Dubai fontana dobila je konkurenciju; foto Pixabay

Posle Dubai fontane koja je godinama držala rekord kao najveća fontana na svetu, na veštačkom ostrvu Palm Džumeira u Dubaiju večeras je otvorena Palm fontana koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. 

Uz celodnevnu zabavu, takmičenja, plesne predstave, vatromet i DJ setove Dubai je i u vreme pandemije korona virusa pokazao da mu je turizam na prvom mestu - spektaklu povodom puštanja u rad nove najveće fontane na svetu prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi, ali uz poštovanje epidemioloških mera.

 

Nova vodena atrakcija prostire se na 14.000 kvadratnih metara; centralni deo Palm fontane ide na 105 metara i prati ga više od 3.000 LED svetala. U fontani se nalazi morska voda koja cirkuliše direktno iz Persijskog zaliva, bez potrebe za rezervoarom za vodu ili opremom za filtriranje. Takođe, Palm fontana ima audio-sistem visokih performansi koji čine 86 zvučnika sa obe strane.

Palma fontana imaće 20 emisija sa pet različitih predstava koje će se svakodnevno izvoditi od 19 sati, kada zalazi sunce, do ponoći, a vodeni performansi će biti praćeni setom popularnih pesama - od arapskih do globalno popularnih. Svaka emisija trajaće tri minuta i izvodiće se na svakih pola sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    22. oktobar 2020 | 20:36

    Ne bih da širim paniku, ali meni ova deluje veća od naše na Slaviji, možda me oko vara ali ... Nisam ispratio tekst, da li i ona svira ?

  • Vlada KS

    23. oktobar 2020 | 07:29

    Spavas li mirno Vesicu Gorane?

  • Mihailović

    23. oktobar 2020 | 06:40

    Fontane,lepota koja turizmom puni budžet...bilo bi lepo da neki umetnik kreira veću fontanu, nema ništa lepše i ugodnije za oko i dušu naročito u vrelim letnim danima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA