≫ 

Bez PCR testova u Severnu Makedoniju i Albaniju

Odluke će se primenjivati najkasnije od 10. novembra

  • 38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon današanje konferencije "Mini Šengen" najavio da će srpski turisti moći da idu u Severnu Makedoniju bez PCR testa.

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je danas da je na video sastanku o "Malom Šengenu" sa premijerima Albanije Edijem Ramom i Severne Makedonije Zoranom Zaevim doneto nekoliko važnih odluka koje će se primenjivati od 10. novembra.

Ono što je sigurno, od tada će građani tri zemlje moći iz jedne u drugu državu da putuju bez PCR testa.

- Imali smo dug sastanak sa Ramom i Zaevim i mislim da je bilo važno što smo doneli nekoliko bitnih odluka, koje će se primenjivati najkasnije od 10. novembra. Do tada moći će sigurno bez PCR testa da se ide Albnaniju i Severnu Makedoniju, ili odatle u Srbiju  - rekao je Vučić posle konferencije "Mini Šengen".

"Radi se na dogovoru ministara zdravlja da se u Severnu Makedoniju i Albaniju ulazi bez PCR testova - dodao je predsednik Srbije.

korona virus, koronavirus, ljudi

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da će ministri zdravlja da formulišu dogovore narednih dana o tome kako jedni drugima da pomognemo, da mi možemo da primimo pacijente iz Skoplja i Tirane, da oni mogu da prime naše ljude koji se nađu na njihovim teritorijama, kako da se regulišu troškovi.

Podsećamo, na početku meseca severnomakedonska komisija za zarazne bolesti predložila je da se otvori granica sa Srbijom, Crnom Gorom, Kosovom i Albanijom bez obaveznog PCR testa.

Kao glavni razlog, tada je navedena zadovoljavajuća epidemiološka situacije u ovim zemljama i mali brojimportovanih slučajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mašnica

    30. oktobar 2020 | 17:42

    Ovim dogovorom se olakšava saradnja i dovodi se do bolje povezanosti između zemalja.

  • Biljana

    30. oktobar 2020 | 22:02

    Vučić čini samo najbolje za Srbiju.

  • sofi

    31. oktobar 2020 | 08:18

    Odlican potez. Ovo je veliki uspeh za sve nase gradjane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA