≫ 

"Sigurniji ste na brodu za krstarenje nego u glavnoj gradskoj ulici"

Mnogi se nadaju da bi zdravstveni protokoli mogi da učine krstarenje bezbednim

  • 1
Kruzer, brod Foto: Pixabay

Industrija krstarenja je teško pogođena pandemijom, a uprkos svom naporu, brzim reakcijama i predlozima kompanija, američki kruzeri su morali da produže prekid plovidbe.

"Royal Caribbean International" jedna je od najvećih svetskih kompanija za krstarenja, ali je prevezla samo 1.230 putnika u tri meseca zaključno sa 30. septembrom. Pandemija je uništila kompaniju koja je u istom periodu pre godinu dana prevezla 1.728.997 putnika.

Kompanije su se nadale oporavku 2021. godine, ali je porast zaraza korona virusom širom sveta podstakao kompanije da povuku planove za ponovno pokretanje plovidbe uz određena ograničenja.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je saopštio da će produžiti zabranu krstarenja u SAD-u nakon 31. oktobra. Međutim, jedan od čelnih ljudi u ovoj industriji tvrdi da je plovidba kruzerom sigurnija od šetnje glavnim ulicama grada. 

- Svi vidimo put ka ponovnom pokretanju rada: sporiji nego što bih želeo, ali brži nego što mnogi pretpostavljaju. Zaista verujemo da je moguće da na kruzeru budete sigurniji nego u glavnoj ulici - kazao je rekao je Ričard Fejn, predsednik i izvršni direktor "Royal Caribbean International" kompanije.

kruzeri foto: pixabay.com

Ričard tvrdi da dokazi pokazuju da zdravstveni protokoli mogu učiniti krstarenje bezbednim. Zdravsteni protokoli, zajedno sa naučnim ekspertima, uključuju ispitivanje svih putnika pre isplovljavanja i pravilnu izolaciju putnika koji se razbole na brodu.

Probna plovidba u Evropi imala je malu učestalost infekcija i nije bilo zabeželeno širih transmisija, Primetio je Fejn. Otkako je ukinut karantin u proleće, "Royal Caribbean" je imao 70 plovidbi, pokrivajući TUI Cruises, Hapag Lloid i Silversea, a ostale linije krstarenja su imale i probne plovidbe.

radnici, kruzer, zaposleni na kruzeru, posada Foto: Pixabay.com

- Kada je bilo slučajeva zaraze, a biće ih ubuduće zato što ih ima svuda, vidimo da postoji mogućnost da se ograniči širenje bolesti na brodu i mislimo da smo sposobni da se nosimo sa incidentima odnosno da sprečimo dalje širenje - zaključio je Ričard Fejn, izvršni direktor "Royal Caribbean International"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama

    31. oktobar 2020 | 16:09

    Jedva cekam da krenu sa plovidbom i da moji sinovi nastave sa radom na kruzeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA