≫ 

Nove mere na aerodromima: Bez mobilnog telefona nećemo moći da uđemo u avion

Putovanja avionom više nikad neće biti kao pre

  • 11
Hitrou Foto: Pixabay

Aerodromi i avio-kompanije instaliraju futurističke tehnologije kao pripremu za konačno ublažavanje ograničenja putovanja, uslovljenih pandemijom korona virusa.

Tehnologije bez dodira, poput digitalnih redova za toalet i sistema koji nadgleda temperaturu putnika tokom leta biće ubuduće korišćeni za smanjenje rizika od širenja korone.

Visokotehnološke mere bezbednosti već se instaliraju na aerodromu Avalon u Melburnu. Postavljen je nov bezbednosni sistem kontrole čiji je cilj smanjenje okupljanja u redovima, a instalirani su i beskontaktni ekrani za prijavu prtljaga. Takođe, umesto predavanja pasoša biometrijski uređaji mogu se koristiti za skeniranje lica čim se putnici pojave na aerodromu.

Umesto osoblja koje je zaduženo za održavanje čistoće taj deo posla već eksperimentalno obavljaju roboti.

Kao rezultat pandemije, i usluge za vreme leta moraće da pretrpe određene promene. Predviđa se da će jelovnici kakve do sada poznajemo biti ukinuti, a umesto njih putnicima će biti na raspolaganju digitalne verzije jelovnika preko kojih će naručivati hranu.

Takođe, putnici ubuduće neće moći da čekaju u redu ispred toaleta, već će rezervisati mesto za odlazak u toalet preko aplikacije. Avionski toaleti koristiće ultraljubičasto svetlo za dezinfekciju nakon upotrebe.

Avio-kompanije će najverovatnije uvesti tehnologiju za praćenje zdravstvenog stanja putnika tokom letova. Sve i da nemate nijedan simptom korona virusa pre ukrcavanja u avion, može se desiti da neki od simptoma ispoljite za vreme letenja, ali će to avio-kompanija moći da otkrije i da preduzme odgovarajuće korake pre nego što se avion spusti na pistu.

Video: Na beogradski aerodrom će morati da se dolazi 3 sata pre leta: Evo šta će još biti obavezno

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    2. novembar 2020 | 16:55

    Bog neka nam je u pomoć!! Zlo nam dolazi!

  • Срб

    2. novembar 2020 | 18:28

    Колико сам схватио ко уђе здрав у авион а током лета добије симптоме короне биће избачен из авиона на пристојној висини од 10000 м

  • nikolas

    2. novembar 2020 | 17:44

    NA RACUN ZASTRASIVANJA OD KORONE IZBACUJU SE LJUDI IZ UPOTREBE I UVODE ROBOTI I VESTACKA INTELIGENCIJA DA SLUZE ELITI -NAROD CE DA CRKAVA !!!! OVO JE PROGRAM F.E.M.A !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA