≫ 

Nova odluka nemačke avio-kompanije: Obustava letova za Sarajevo do leta 2021.

Letovi su već obustavljeni između Frankfurta i Zagreba

  • 1
Sarajevo, panorama grada Foto: Milena Đorđević

Nemačka avio-kompanija Lufthanza privremeno će obustaviti letove iz Minhena za Zagreb i Sarajevo i ne planira da ih nastavi pre letnje sezone 2021. godine. Lufthanza je prethodno obustavila letove između Frankfurta i Zagreba.

Kroacija erlajns namerava da obnovi svoje poslovanje u glavnom gradu Bavarske od 16. decembra, dok za uslugu Minhen - Sarajevo, koja je obnovljena tek prošle sedmice, neće biti stalne alternative.

Lufthanza je u početku planirala da tokom decembra izvrši 38 letova za Zagreb i 16 za Sarajevo, izveštava EX-Yu Aviješn, a prenosi Tanjug.

Usred kontinuiranog uticaja ograničenja putovanja na potražnju, Lufthanza grupa navodi da će njene avionske kompanije ponuditi najviše 25 odsto prošlogodišnjih kapaciteta do kraja sledećeg meseca.

Među prevoznicima Lufthanza grupe, Austrian erlajns privremeno je obustavio letove za Zagreb, dok je Jurovings otkazao poslovanje za Sarajevo, ali i dalje održava letove do glavnog grada Hrvatske.

Inače, Lufthanza je i dalje prisutna u regionu, pružajući usluge od Frankfurta do Beograda i Ljubljane, dok austrijska kompanija nastavlja da služi Beogradu, Podgorici, Prištini, Sarajevu i Skoplju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anonimus

    9. novembar 2020 | 11:41

    Neka, nisu jedini, ima i privatnih charter letova za grupe...snacice se ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA