≫ 

Šta je ono što može prevagnuti da umesto na Kopaoniku izaberete zimovanje na Jahorini?

Odgovara direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić

  • 5
OC Jahorina Foto: OC Jahorina

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina na današnjoj konferenciji Color Media Communications odgovorio je na pomalo "škakljivo" pitanje "Telegrafa" čime bi nas privukao da izaberemo Jahorinu umesto neke planine u Srbiji, na primer, Kopaonika.

- To je pitanje koje ja dobijem često i uvek kažem da je najbolje videti obe planine. Moja lična filozofija jeste da mi svi u regionu imamo domaće ski-centre i treba više da se poredimo sa alpskim ski-centrima. Drugo, tu ima emocija. Ja ne mogu da razdvojim Jahorinu od neke druge planine u regionu, pa uvek kažem - idite, vidite obe ako treba. Svaka planina je lepa na svoj način i dobro je kada se okrenete i vidite da je nešto urađeno. Sigurno da je Kopaonik lider i najbolji ski-centar u ovom delu Evrope.

Ipak, postoji jedna stvar koja Jahorinu razlikuje od ostalih ski-centara u regionu.

- Stvarno moram reći da su to ljudi. Ta neposrednost i domaćinski pristup. Ja volim da obišem svaki centar, ali Jahorina ima te ljude, prave domaćine. Na primer, za stolom prokomentarišem prijatelju da je odličan gulaš, on odmah prespe s njegovog tanjira u moj. Ovde su ljudi jednostavno takvi, prioritet su druženje i nesporednost.

Ljevnaić za "Telegraf" ističe da svaka planina u regionu "ima svoje zašto".

- Ja kad hoću da se odmorim idem na Staru planinu. Kad hoćete žurke i dobar provod idete na Kopaonik; dobro druženje na Jahorinu, a sa malom decom na Zlatibor. Toliko ima puno prostora za sve. Još uvek su Srbija i BiH na 2 odsto skijaša u odnosu na opštu populaciju. To je malo. Tu je naša prednost u odnosu na Sloveniju u kojoj 70 odsto skija, a ski-centri im, slobodno mogu reći propadaju ili ostvaruju gubitke. A mi na tako mali broj skijaša imamo popunjene planine - zaključio je.

A šta vas ove sezone očekuje na Jahorini saznajte OVDE.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    17. novembar 2020 | 14:44

    Kakva Jahorina, pored Kopaonika

  • Apatinsko

    17. novembar 2020 | 17:22

    Vidim da se se baš angažovali da obezbede uslove...Jahorina prvi izbor!

  • Buki

    17. novembar 2020 | 14:51

    Danju skijanje, navece Sarajevo. Super kombinacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA