Japan obustavlja kampanju domaćih putovanja u dva grada

Zbog porasta broja novoobolelih od kovida

  • 0
Osaka, Japan Foto: Pixabay

Japanska vlada priprema se da zaustavi kampanju domaćih putovanja u dva grada nakon naglog porasta slučajeva kovid-19, izjavio je danas ministar koji se bavi vladinim odgovorom na korona virus.

Ovaj potez bio bi udarac za cilj premijera Jošihide Suge da iskoristi kampanju Go To Travel za podsticanje regionalnih ekonomija, dok kritičari kažu da se programom rizikuje širenje zaraze iz većih gradova na selo, prenosi Rojters.

Ministar ekonomije Jasutoši Nišimura rekao je da se nada da će konačna odluka o privremenom isključenju gradova Osake i Sapora iz programa biti doneta kasnije tokom dana.

- Infekcije se šire, a zdravstveni sistem je pod pritiskom, pa mislim da je dobro delovati što pre - rekao je Nišimura novinarima nakon sastanka vlade.

Nišimura je rekao da će dva grada u početku biti isključena na tri nedelje, a za to vreme u okviru programa se ne mogu praviti nove rezervacije.

Suga je u subotu rekao da će vlada suspendovati nove rezervacije u okviru programa Go To Travel za putovanja u teško pogođena područja jer je broj novih slučajeva korona virusa nastavio da raste na nacionalnom nivou.

Suga pokušava da revitalizuje teško pogođenu ekonomiju, istovremeno zadržavajući širenje korona virusa pod kontrolom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA