≫ 

Prvi civilni putnički let Boinga 737 MAX posle skoro 2 godine

Vraća se boing 737 max!

  • 0
Boeing, Boing, avion, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Avio-kompanija Amerikan Erlajns danas će sprovesti prvi civilni putnički let Boinga 737 MAX posle skoro dve godine, s ciljem da dokaže da je on bezbedan za putnike.

Ovo je prvi javni demonstrativni let aviona Boing 737 MAX, u kojem će se nalaziti predstavnici medija, otkako je taj model prizemljen zbog fatalnih nesreća 2019. godine.

Let od baze avio-kompanije u Dalasu u Teksasu do Tulse u Oklahomi održava se nekoliko nedelja uoči prvog komercijalnog leta avio-kompanije 29. decembra i deo je pokušaja PR-a proizvođača i avio-kompanija da se obnovi imidž aviona nakon što je njegovo letenje bilo zabranjeno rekordnih 20 meseci, prenosi Rojters.

Kompanija Boing nije želela da komentariše let Amerikan Erlajnsa i navodi da njeni zaposleni neće biti u tom avionu.

Proizvođač aviona je saopštio da će aviokompanije imati direktnu ulogu u pokazivanju putnicima da je 737 MAX bezbedan.

Najprodavaniji avion Boinga prizemljen je širom sveta u martu 2019. godine, nakon dve nesreće u razmaku od pet meseci, u kojima je poginulo 346 ljudi.

Avioni kompanije Boing tipa 737 Max proizvedeni posle marta 2019. godine dobili su sertifikat za letenje od federalne Agencije za kontrolu vazdušnog saobraćaja SAD (FAA), saopšteno je u utorak iz sedišta te agencije.

Video: Mačka ili slepi miš? Ni gazdarica ne može da se odluči šta je

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA