Švajcarska neće zatvarati skijališta za praznike

Ne žele da podlegnu pod pritiskom

  • 0
Skijanje Foto: Pixabay.com

Švajcarska neće pokleknuti pod pritiskom stranih država da zatvori skijališta tokom predstojećih praznika, kao što su to neke okolne zemlje uradile, rekao je danas ministar zdravlja Alan Berse, dodajući da je broj zaraženih "i dalje zabrinjavajuć".

Vlada će u petak da pokuša da nađe kompromisno rešenje - da nastavi da se oštro bori protiv pandemije, ali i da Švajcarsku drži delimično otvorenom, verujući u građane da će se pridržavati propisanih mera.

Zasad to pokazuje polovičan uspeh, sa visokim brojem zaraženih, preneo je Rojters.

Okolne zemlje Francuska, Italija i Nemačka neće dozvoliti zimske sportove tokom novogodišnjih praznika, dok će Austrija dozvoliti hotelima da budu otvoreni za Božić, ali će odmori za skijanje biti skoro nemogući.

- Švajcarska ne reaguje na pritisak drugih zemalja, a u stalnom smo kontaktu sa komšijama - rekao je Berse.

Ipak, javno mnjenje bi moglo da se okrene protiv Švajcarske ukoliko ljudi vide potez njihove vlade kao profitiranje zbog tuđeg previda, dodao je on.

- Nema pritiska na nas, ali možda postoji potencijalna opasnost za švajcarsku reputaciju ukoliko se iznenada pojave žarišta u Evropi. Tada bi mnogi rekli da je to došlo od nas. Tada nema veze da li je informacija tačna ili ne. Bilo bi vrlo neprijatno po nas - dodao je Berse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA