Tajland otvorio svoje granice: Evo koje zahteve morate ispuniti ako želite da letujete usred zime

Ovo će biti moguće samo za one sa dubljim džepom, ali i viškom vremena

  • 3
tajland, piće, plaža Tajland / Foto: Pixabay

Turizam na Tajlandu je usled pandemije korona virusa potpuno propao, ponajviše zbog straha od širenja zaraze, ali i bizarnih predloga da se "turisti prate gde god idu" kako "ne bi imali nikakav kontakt sa lokalnim stanovništvom".

Međutim, mesecima kasnije Tajland je konačno ponudio posebnu turističku vizu za stanovnike zemalja koje su u niskom riziku.

Sada je ona proširena na sve!

Naime, turisti iz svih krajeva sveta dobrodošli su da posete Tajland, bez obzira na situaciju sa kovidom u svojoj zemlji.

Naprasna liberalizacija predstavlja pokušaj da se pomogne ozbiljno oštećenoj turističkoj industriji. Do sada je povlastice i vizu iskoristilo samo 825 ljudi iz 29 zemalja, a tek šest stranih jahti je ušlo u zemlju.

Iako je Tajland proširio listu, zahtevi od putnika su veliki, pa će tako oni koji žele da putuju morati da plate naknadu za vizu, obezbede 15 dana karantina, ali i 15 dana minimalnog boravka u zemlji, kao i dokaz o osiguranju uz negativan PCR test.

Ipak, 15-dnevni karantin u jednom od luksuznih hotela ne mora biti tako loš, složili su se mnogi turisti koji će uprkos dodatnim troškovima ove zime otići po "parče leta" na Tajland.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanko

    9. decembar 2020 | 16:46

    Jeste, Pa mnogo je 3 puta jeftinije i lepse nego kod tih naduvanih i arogantnih Crnogoraca i Dalmatinaca isto tako Lepse i bolje i jeftinije nego u Grckoj i Turskoj i tom vasem Egiptu gde se naveliko " lozite i palite "

  • Kupus

    9. decembar 2020 | 16:15

    Bliži se sezona zato puštaju sve, ovo na slici je Rejli plaža blizu Krabia ili ti preciznije Ao Nanga

  • Stanko

    9. decembar 2020 | 16:49

    A plus zene da ti ne pricam , Lepotice,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA