≫ 

Atraktivna španska destinacija se potpuno zatvara za turiste: Samo su iz jedne zemlje dobrodošli

Stanovnici i turisti očajni

  • 0
Tenerifi Foto: Pixabay.com

Kanarska ostrva zadala su još jedan udarac turistima nakon što je objavljeno da je popularno odmaralište Tenerife od petka nedostupno turistima u narednih 15 dana.

Tenerife će zatvoriti svoje granice na 15 dana od ponoći u petak u šokantnom novom potezu u borbi protiv rastućih slučajeva korona virusa. Vest je sinoć objavio predsednik kanarske vlade Angel Viktor Tores.

Na ostrvu je došlo do zabune oko toga šta nova pravila znače za strane turiste, ali podrazumeva se da se pravilo o praznicima ne odnosi samo na lokalno stanovništvo. Vlasti Tenerifa još nisu objavile sve detalje o ovoj odluci.

Tenerifi Foto: Pixabay.com

Mnogi su se oglasili na Tviteru kako bi saznali detalje.

- Već sam kupio kartu za Madrid sledeće nedelje i nisam siguran da li će mi biti dozvoljeno da napustim ostrvo. Da se ​​vratim, nemam problema, registrovan sam i radim na Tenerifama, ali želim da izađem sa ostrva i provedem Božić sa porodicom - napisao je jedan stanovnik Tenerifa.

- Upravo smo juče stigli na Tenerife i čujem da zatvaraju ostrvo za turiste. Da li da se odmah vratimo? - upitao je jedan.

Vlasti Tenerifa potvrdile su da će turisti iz Velike Britanije moći da putuju na ostrvo, pod uslovom da prilože negativan kovid test ne stariji od 72 sata.

Kanarska ostrva Foto: Pixabay.com

Što se tiče odgovora avio-kompanija, portparol kompanije Rajaner rekla je da se svi letovi nastavljaju prema planu.

Ostrvski čelnici ranije su u savetima za putovanje rekli da će prihvatati putnike sa negativnim brzim testovima na korona virus. Antigenski su znatno jeftiniji od PCR testova i „lakše ih je dobiti“.

Međutim, španska vlada je sada u poziciji da presudi nad kontroverznom odlukom da međunarodnim putnicima dozvoli ulazak na ostrva samo sa brzim testom.

Španske novine izveštavaju da Madrid neće dozvoliti Kanarima da donesu ovu odluku i kažu da su prihvatljiv samo PCR test, a ne brzi.

Video: Zamislite da ste na čamcu, a oko vas samo delfini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA