≫ 

Slovenija spremna za nove mere: U opciji je i zatvaranje granica

Vlada će odlučivati o novim merama na predlog svoje medicinske radne grupe

  • 1
Slovenija mapa Foto: Shutterstock

Slovenačke zdravstvene vlasti prate situaciju i predložiće odgovarajuće nove mere, uključujući zatvaranje granica, nakon što je u Velikoj Britaniji potvrđen novi soj virusa korona.

Vlada će odlučivati o novim merama na predlog svoje medicinske radne grupe, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije.

Premijer Janez Janša napisao je sinoć na Tviteru da je Slovenija "pripremila mere za zatvaranje granica, jer postoji šansa da je mutirani virus prisutan i u nekim drugim zemljama EU", prenosi STA.

Agencija navodi da je prema više medijskih izveštaja, u Italiji potvrđen najmanje jedan slučaj mutiranog soja kod čoveka koji je nedavno stigao iz Velike Britanije i koji je sada u karantinu.

Slovenija trenutno nema vazdušnu liniju s Velikom Britanijom, a prema postojećim pravilima karantina, dolasci iz Velike Britanije zahtevaju negativan kovid 19 test ili osobe moraju u karantin na deset dana.

Video: Kisić Tepavčević: Korona u okruženju rapidno raste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemci

    21. decembar 2020 | 15:55

    naterali da se 🇬🇧 izoluju. Igre pocinju, da vidimo i to cudo 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA