≫ 

Koliko košta doček Nove godine u Dubaiju i koji su uslovi za putovanje u Emirate?

Da li su cene aranžmana pale u vreme pandemije?

  • 3
Dubai Foto: Pixabay.com

Ima destinacija, koje su koliko-toliko dostupne našim turistima i u ovom trenutku. A jedna od njih je i Dubai.

Obaveza srpskih državljana koji putuju u Ujedinjene Arapske Emirate jeste da prilože i negativan PCR test, koji ne sme da bude stariji od 48 sati. Takođe postoji opcija i da se putnici prilikom sletanja testiraju na aerodromu. Rezultati su u tom slučaju dostupni u roku od 24 do 48 h i turisti će ih dobiti putem mobilnih telefona, s tim što moraju biti u samoizolaciji, dok ne dobiju rezultate. Zarad praćenja mera samoizolacije su turisti i rezidenti, koji se vraćaju u zemlju, u obavezi da instaliraju na svoj mobilni telefon aplikaciju pod nazivom Al Hosn.

Sem toga, potrebno je i da putnik popuni izjavu o zdravstvenom stanju, preko propisane aplikacije.

Koje su mere aktuelne u Dubaiju?

Na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja i prevencije su navedena precizna uputstva šta bi turisti i rezidenti, koji stižu u zemlju trebalo da urade ukoliko osete simptome i koga bi trebalo da kontaktiraju.

U Dubaiju je pokrenut program sertifikata Dubai Assured i to isključivo važi za one hotele, prodavnice i ostale objekte, koji su se u potpunosti pridržavali svih predviđenih protokola, sa ciljem zaštite ljudi od infekcije korona virusom. Ta markica se izdaje besplatno, a rok važenja joj je 15 dana. Obnavljanje sledi nakon provere nadležnih o stanju na terenu.

Razmak između stolova u restoranima mora biti propisanih 2 metra. Svugde su na snazi stroge mere dezinfekcije. U tržnim centrima se primenjuju termički skeneri, a pravilo o socijalnom distanciranju se poštuje na svim mestima. Maske u zatvorenim prostorima su obavezne.

Dubai Foto: Pixabay.com

Koliko košta putovanje u Dubai?

Pojedine agencije nude, recimo doček Nove godine u Dubaiju. U pitanju je aranžman koji traje 5 dana, odnosno 4 noćenja, počev od 29. decembra.

Cena tog aranžmana je od 890 evra po osobi, ali samo za rane rezervacije.

S obzirom na to da je u ponudi mogućnost smeštaja u hotelima sa 3, 4 i 5 zvezdica, to i cena aranžmana varira.

Dubai Foto: Pixabay.com

Najjeftinija opcija za hotel sa 4 zvezdice je trenutno 940 evra, dok je 50 evra više potrebno izdvojiti za smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica po osobi.

Trenutno najskuplja opcija u ponudi iznosi 1.290 evra, a u pitanju je smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica.

Dubai Foto: Pixabay.com

U navedene cene je osim usluge smeštaja na bazi izabrane usluge, uračunata i cena povratne avionske karte iz Beograda, kao i aerodromske takse. Od dodatnih troškova, osim putnog osiguranja sa obaveznim pokrićem za Covid-19, treba pomenuti i turističku taksu, koja u zavisnosti od kategorizacije hotela, iznosi od 5 do 20 evra po osobi.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinovac

    30. decembar 2020 | 18:37

    Ne bih isao ni da je 200 eura

  • miroslav

    31. decembar 2020 | 13:36

    Nije tačno to što ste napisali za Dubai. Kao prvo test ne sme niti duži od 96 a ne 48. To je mnogo bitna info. Sve je normalno po Dubaiju. Maske se nose. Šoping molovi su puni. Restorani puni. Znam jer sam trenutno u Dubaiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA