Predstavnici srpskih turističkih agencija mogu da uđu u Grčku, ministarka Matić pozdravlja odluku

Početak normalizacije prekograničnih kretanja

  • 3
Grčka foto: pixabay.com

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je odluku Vlade Grčke da dozvoli uzlazak predstavnika odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi rešavanja pitanja plaćenih turističkih aranžmana.

Ministarka je podsetila da je resorno ministarstvo Republike Srbije pokrenulo inicijativu za navedenu dozvolu i u dogovoru sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom dostavilo spisak agencija kojima je potrebno da posete Grčku iz poslovnih razloga.

- Ovom odlukom grčka Vlada je pokazala razumevanje za turistički sektor u obe zemlje, kojem je potreban oporavak od posledica pandemijske krize i rešavanje problema uzrokovanih pandemijom, i omogućila nastavak uspešne saradnje u ovoj oblasti u periodu koji je pred nama. Takođe, time su i potvrđeni i tradicionalno prijateljstvo i dobri politički odnosi dve zemlje, ali i solidarnost koja je neophodna i na regionalnom i na globalnom planu za brzi povratak normalizaciji u prekograničnim kretanjima i ekonomskoj saradnji - istakla je Matić.

Ona je takođe napomenula i da je imala uvid u predlog grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa predsednici Evropske komisije Ursuli von den Lejen o hitnom uspostavljanju sertifikata o vakcinaciji protiv Kovid-19, koji bi omogućio slobodno kretanje građana između zemalja Evropske Unije ali i trećih zemalja.

Ministarka Matić tim povodom izrazila je očekivanje da će protokoli koji bi garantovali bezbedno i slobodno međugranično funkcionisanje uskoro biti definisani, na sastanku Saveta EU 21. januara, čime će biti omogućen nesmetani razvoj turističke i drugih oblika ekonomske razmene Republike Srbije i drugih evropskih zemalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pamtim

    13. januar 2021 | 17:50

    Grci su nam prvi u svetu uvodili vize,samo da se ZNA !!!!!!!!!!!!!!

  • Tanja

    13. januar 2021 | 16:25

    Koga je to briga ako moramo biti pelcovani kako bismo isli na more? Nece nas od toga spasiti turisticke agencije

  • milos-turisticki tadnik

    13. januar 2021 | 16:36

    Sta mi mozemo da radimo tamo da se gledamo sa grcima ?Vi ste trebali da zavrsite da ulaze nasi turisti a ne mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA