Egzotične destinacije nikad nisu bile povoljnije, ali da li to zanima srpske turiste uopšte?

Novosti iz turističkih agencija

  • 4
Maldivi Foto: Pixabay.com

Maldivi, Zanzibar, Dominikana, Kuba, Sejšeli, Dubai, Tajland i još mnogo atraktivnih egzotičnih destinacija valja obići. Iako je mnogima u tom slučaju „problem“ novac, sada se javila još jedna potencijalna prepreka za odlazak na daleke i vrlo atraktivne destinacije. Pojedine zemlje zahtevaju dostavljanje negativnog PCR testa, što komplikuje putovanje, ali i povećava troškove.

S obzirom na to da su trenutno na snazi na mnogima od njih aktuelne epidemiološke mere, koje su donete zbog pandemije korona virusa, zato i nije tako jednostavno kao ranije otići u toplije krajeve i uživati u suncu.

Ipak, neke od turističkih agencija u ponudi imaju i aranžmane za daleke destinacije. No, čini se da,iako postoji interesovanje za ovakve destinacije, ono je svakako manje nego ranijih godina.

Zanzibar Foto: Pixabay.com

- Što se tiče egzotičnih destinacija, najveće interesovanje u poslednjih mesec dana je za Maldive i Zanzibar, a sa druge strane i to je drastično smanjeno u odnosu na prethodne godine – rekli su za „Telegraf“ iz agencije „Sole Azur“.

Neke od agencija se trude i da maksimalno olakšaju putnicima, pa nude odlične aranžmane za egzotične destinacije po, može se reći pristupačnijim cenama.

Primera radi, agencija „Barcino Tours“ u ponudi ima polazak polovinom februara za Zanzibar po promotivnoj ceni od 1.700 evra. Aranžman traje 13 dana, a u cenu je uračunat obilazak Zanzibara sa svim izletima.

foto Pixabay foto Pixabay

Mada postoji interesovanje i za Maldive, činjenica da je trenutno potreban PCR test i u odlasku i u povratku je omogućila da ipak Zanzibar bude traženiji.

Zanzibar Foto: Pixabay.com

- Pristupačnija, ali ne i manje egzotična destinacija je Zanzibar. Zanzibar je hit ove zime u Srbiji, što zbog slobodnog ulaza i nezahtevanja PCR testiranja, što zbog vrlo prijatne klime, budući da je sada tamo sezona kupanja – izjavio je za „Telegraf“, gospodin Vladimir Bogićević, vlasnik turističke agencije „Barcino Tours“.

Zanzibar Foto: Pixabay.com

Osim Zanzibara, naši turisti se rado odlučuju i za Dubai, iako se trenutno zahteva dostavljanje negativnog testa.

Kako je napomenuo gospodin Bogićević, Dubai je tradicionalno popularan u ovo doba godine.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    19. januar 2021 | 14:46

    Pa kako da ne zanima, narod je toliko pun para da razmisljaju da gonolom odi i na Havaje

  • Јелена

    19. januar 2021 | 15:00

    Шта ће им ПЦР када ни он није поуздан.

  • Gost

    19. januar 2021 | 16:37

    Samo da open krenemo da putujemo kuda i kome volja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA