≫ 

"Telegraf" saznaje: Grci mogu otvoriti granicu za Srbe od 1. februara, ali pod ovim uslovom?

O najnovijim dešavanjima vezano za ulazak srpskih građana u Grčku za "Telegraf" govori Vasilios E. Proveleggios, osnivač i predsednik Građanske stranke Grka Srbije

  • 23
grčka zastava Foto: Pixabay

U ekskluzivnoj izjavi za "Telegraf" osnivač i predsednik Građanske stranke Grka Srbije i Udruženja Grci Srbije Vasilios E. Proveleggios otkrio je da bi srpski turisti mogli da uđu u Grčku već od 1. februara.

- Od visokog kontakta iz kabineta grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa nezvanično smo dobili informaciju da bi, ukloliko epidemiološka situacija bude stabilna i broj novoobolelih nastavi da opada, granice mogle biti otvorene već 1. februara - kaže Proveleggios za "Telegraf" i nastavjla:

Vasilios Proveggelios Vasilios Proveggelios / foto: privatna arhiva

- Jako me je obradovala ova vest jer ćemo moći da nastavimo sa programima povezivanja ekonomija dve zemlje, jačamo prijateljske i kulturne odnose kroz niz planiranih kulturnih dešavanja - dodao je.

Podsetimo, grčka granica je za srpske turiste zatvorena još od sredine jula, a od 1. novembra uz posebne uslove mogli su da uđu samo vlasnici nekretnina. Ipak, s pogoršanjem epidemiološke situacije u Srbiji ni to trenutno nije moguće.

"Telegraf" je kontaktirao i direktora Jute Aleksandra Seničića koji još uvek nema zvaničnu informaciju, ali otkriva da pomaka ka otvaranju granica ima.

- Mi smo krenuli u inicijativu koju je podržala ministarska turizma Tatjana Matić i u kontaktu smo sa Grčkom da napravimo nekakve uslove da granice svakako budu otvorene, makar i sa neophodnim brzim testom koji će se raditi na granici. U tom smislu ima pomaka, ali Grci čekaju sastanak Evropske komisije 21. januara nakon čega ćemo više imati informacija - rekao je u izjavi sa naš portal.

Video: Zabranjena putovanja? Stanovnici Madrida snašli se za vreme oluje Filomena i napravili skijalište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvonar

    20. januar 2021 | 17:47

    Čitam komentare i ne mogu da verujem, u šta smo se kao narod pretvorili !? Sve sami negativci i kukumavci, idite u Crnu Goru , Albaniju i u Tursku za bolje i niste, sve te zemlje vas gledaju kao građane drugog reda time sto su priznali Kosovo i Metohija.. Smatramo li još koga za prijatelja, da li nam je ostalo imalo dostojanstva ili je odlazak i neodlazak na more postalo životno pitanje Srbalja.... ?

  • laz

    20. januar 2021 | 17:37

    laz ovo je za eu a ne za nas!Grcima evropska komisija neda

  • Срб

    20. januar 2021 | 16:31

    Ма суверена држава чека одлуку европске комисије

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA