Etihad prvi u lansiranju digitalnih pasoša u uslovima kovida

Pomoću elektronskog pasoša putnici će moći da provere da li njihov korona test ili vakcina odgovaraju uslovima date destinacije

  • 2
kovid pasoš koronavirus putovanja

Foto: Shutterstock

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) i Etihad ervejz najavili su partnerstvo za pokretanje "IATA putne karte", svojevrsnog digitalnog pasoša, za putnike te nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata u uslovima pandemije kovida-19, saopšteno je na sajtu te asocijacije.

"IATA Travel Paš" je mobilna aplikacija koja pomaže putnicima da lako i sigurno upravljaju putovanjem u skladu sa vladinim zahtevima za kovid19 testove ili statusom vakcinacije, jer će dolaziti sa proverenom i spremnom dokumentacijom.

Putnici će tako moći da formiraju "elektronski pasoš" i pre puta provere da li njihov test za korona virus ili vakcinacija odgovaraju zahtevima destinacije na koju putuju.

"IATA Travel Paš" će, kako je precizira IATA, omogućiti Etihadovim putnicima da formiraju "digitalni pasoš" za primanje rezultata kovid testa i proveru da li ispunjavaju uslove za putovanje.

Ta putna karta će putnicima olakšati deljenje PCR testa sa aviokompanijama i vlastima za putovanja i upravljanje putnom dokumentacijom tokom celog putovanja.

Kako je IATA saopštila, IATA Travel Paš prvobitno će biti ponuđen putnicima Etihad ervejza na odabranim letovima iz Abu Dabija u prvom kvartalu 2021.

Ako uspe, propusnica će biti proširena i na druga odredišta na mreži Etihad.

- Biti jedna od prvih aviokompanija na globalnom nivou koja sarađuje sa IATA-om kao pionirski partner na IATA Travel Paš-u predstavlja veliki korak napred za goste Etihada i za industriju - rekao je glavni operativni direktor Etihad Aviation Group Mohamad Al Buluki.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA