≫ 

10 najpopularnijih destinacija u 2021. godini: Od peščanih plaža do gradova sa uzavrelom atmosferom

U nadi da će okovi pandemije zbog dolaska vakcine uskoro postati prošlost, predstavljamo lokacije širom sveta koje turisti ocenjuju najvišim ocenama

  • 3
foto Pixabay

foto Pixabay

Bali će u 2021. godini biti najpopularnija destinacija na svetu, prema oceni Tripadvisora.

Na prestižnoj listi koju svetski poznati sajt objavljuje svake godine našlo se 25 atraktivnih lokacija – od Balija koji se nalazi na vrhu liste, do Perua koji se nalazi na 25. poziciji.

Izdvajamo 10 destinacija koje i u vreme pandemije korona virusa turistima deluju najprivlačnije.

1. Bali

 

Bali je živa razglednica, indonežanski raj koji deluje kao fantazija. Upijajte sunce na sitnom belom pesku ili ronite duž koralnih grebena, dok vas na obali čekaju bujna vegetacija, drevni hramovi i nestašne životinje.

„Umetnička prestonica“ Ubud savršeno je mesto za uživanje u plesnim predstavama, pohađanje radionice batika ili kovanja srebra, ali i okrepljivanje uma i tela na časovima joge.

foto Pixabay

foto Pixabay

2. London

 

„Mnogo svetova u jednom“ – tako Tripadvisor opisuje London. Energija grada je takva da ovde ne možete da provedete dva dana na isti način – atrakcija je previše i sve mame da ih obiđete.

Istražite kraljevska ili istorijska mesta, jedite i pijte u ekskluzivnim restoranima sa Mišlenovom zvezdicom, uživajte u pivu u tradicionalnom pabu ili se izgubite u kaldrmisanim ulicama. Kada je reč o Londonu, mogućnosti su beskrajne.

London Engleska koronavirus

Foto: Tanjug/AP

3. Dubai

 

Dubai je odredište na kom su pomešani moderna kultura i istorija, avantura i kupovina, kao i zabava svetskog ranga. Odgledajte predstavu u „Dubai operi“, pogledajte centar grada sa vrha Burdž Kalife i provedite popodne u Dubai Kriku istražujući sukove na kojima se prodaju zlato, tekstil i začini.

Ako tražite uzbuđenja, možete leteti iznad pustinjskih dina u balonu sa toplim vazduhom, ići u zabavne parkove na brzu vožnju ili skočiti padobranom iznad Palm Džumeire.

dubai

Foto: Pixabay

4. Rim

 

Rim nije izgrađen za jedan dan, a svakom turisti će biti potrebno mnogo više od jednog dana da bi upoznao ovaj vanvremenski grad. Rim je pun trgova, bazara na otvorenom i zapanjujućih istorijskih mesta.

Bacite novčić u fontanu Di Trevi, obiđite Koloseum i Panteon i isprobajte savršeni espreso ili đelato pre nego što odete u kupovinu.

foto Pixabay

foto Pixabay

5. Pariz

 

Savršeno parisko iskustvo kombinuje ležernost i živost: uživajte u izvrsnom obroku, posetite Luvr, šetajte pored Sene, divite se Ajfelovoj kuli i Trijumfalnoj kapiji... I ne zaboravite da posetite „Mulen Ruž“.

pariz

Foto: Unsplash

6. Hanoj

 

Vijetnamska prestonica obiluje jedinstvenim šarmom starih civilizacija. Hanoj se nalazi u plodnoj delti Crvene reke i bogat je spomenicima, kolonijalnom arhitekturom, ali i jezerima, parkovima i senovitim bulevarima.

Takođe, Hanoj je grad u kom se nalazi više od 600 hramova i pagoda, ali i Ho Ši Minov mauzolej.

foto Pixabay

foto Pixabay

7. Krit

 

Domovina Zevsa, kralja olimpijskih bogova i moderne evropske civilizacije. Mediteranski dragulj. Upijajte šarmantnu atmosferu Stare luke u gradu Hania ili tvrđava i manastira u Retimnu.

krit

Foto: Pixabay

8. Bangkok

 

Zlatne palate, plutajuće pijace, veličanstveni tornjevi... Nikada nećete videti glavni grad kao što je Bangkok. Nekada je bio malo ribarsko selo, a danas u ovom gradu živi više od osam miliona ljudi.

U gradu se nalazi više od 400 budističkih kramova, kao i atrakcija – Smaragdni Buda.

Uživajte u pirinču sa mangom koji možete da kupite od uličnih prodavaca i ne zaboravite da posetite Veliku palatu.

foto Pixabay

foto Pixabay

9. Barselona

 

Smeštena na obali Mediterana, Barselona očarava bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem. Drugi po veličini grad u Španiji popularnost duguje Antoniju Gaudiju, poznatom arhitekti, koji je svojim grandioznim arhitektonskim delima učinio da Barselona bude grad koji odiše lepotom i raskošnim stilom.

Ulazak u rimokatoličku baziliku Sagrada Familiju, poseta parku Guelj, pijuckanje sangrije u kafiću na trotoaru u Las Ramblasu dok gledate kreativne ulične izvođače biće odličan izbor za dnevni obilazak i provod. Veče završite u tapas baru.

barselona, španija

Foto: Unsplash

10. Istanbul

 

Za Istanbul kažu da nije samo jedan grad, već mnogo gradova unutar jednog. Da biste obišli sve znamenitosti potrebno vam je makar mesec dana boravka i gusto napravljenog rasporeda, ali ako će vaša poseta trajati kraće neka se na listi nađu Dolmabahče palata, Plava džamija, Miniaturk (Turska u malom), Topkapi palata, Galata toranj, Kapali čaršija...

foto Pixabay

Foto: Pixabay

Specijaliteti turske kuhinje nateraće vas da i u godinama koje dolaze iznova poželite da dođete u Istanbul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. januar 2021 | 21:05

    Najpopularnija destinacija do kraja godine bice MARS,idemo na mars,idemo na mars🤪

  • Boris

    28. januar 2021 | 10:59

    Krit nemojte da zaobidjete,odmor bas za telo i dusu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA