≫ 

Saznajemo: Poznati uslovi ulaska državljana Srbije u Grčku, datum i dalje neizvestan

Prelazak granice biće omogućen ili pokazivanjem sertifikata o vakcinaciji ili izradom brzog antigenskog testa na ulasku u Grčku

  • 37
Grčka Srbija pasoš

foto: pixabay.com

- Ministarstvo turizma je u pregovorima oko sistematizacije kovid pasoša, odnosno sertifikata o vakcinaciji i od toga zavisi da li će državljani Srbije moći da uđu u Grčku od 1. maja ili 1. juna - kaže za Telegraf gospodin Vasilios E. Proveleggios, osnivač i predsednik Građanske stranke Grka Srbije i Udruženja Grci Srbije.

Kada je reč o uslovima koje će Grci tražiti za ulazak stranaca van EU na njihovu teritoriju, sagovornik Telegrafa podseća da će to biti ili sertifikat o vakcinaciji ili brzi antigenski test koji će nevakcinisani uraditi na samoj grčkoj granici.

- Izvesno je da će od 1. maja u Grčku moći da uđu državljani Velike Britanije, kao i Izraela, jer je sa ovim zemljama Grčka potpisala bilateralne sporazume o ulasku i definisala uslove – pojašnjava naš sagovornik.

Kada je reč o državljanima Srbije koji žele da odu u Grčku i pitaju se kad će im to biti omogućeno, gospodin Vasilios E. Proveleggios kaže da je sada loptica u našem dvorištu:

- Srbija ima veliki broj vakcinisanih protiv korona virusa, imamo najviše vakcinisanih u ovom delu Evrope. Datum od kog će državljani Srbije moći da uđu u Grčku zavisi od pregovora Ministarstva turizma i grčkih nadležnih organa.

Video: Sve se treslo: Zemljotres jačine 6 stepena po Rihteru pogodio Grčku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    3. mart 2021 | 13:01

    Aj vise dosta....od sutra mozemo samo krug oko zgrade da prosetamo uz poslatu poruku. Ni mi koji zivimo u GR ne smemo da mrdnemo....lazete jadni srpski narod . Ne mogu ni roditelji da mi dodju, a ne da ce pustiti turiste...

  • Max

    3. mart 2021 | 13:14

    Jel to znaci da vakcinisani ne mogu da prenesu virus. Cas se tvrdi jedno, cas drugo. Koja je svrha takvih zahteva?

  • Veciti optimista

    3. mart 2021 | 13:58

    Nikad vise u Grcku,neka im dodju njihovi iz unije.Prosle godine u Tursku i ove godine u Tursku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA