≫ 

Kina uvela digitalni sertifikat o vakcinaciji protiv korona virusa

Cilj sertifikata je postizanje međusobne provere podataka koji će doprineti bezbednoj interakciji ljudi, pojasnio je ministar inostranih poslova Vang Ji

  • 0
kina, azija Foto: Unsplash

Kina je uvela digitalni sertifikat o vakcinaciji protiv korona virusa za svoje građane koji planiraju prekogranična putovanja, pridružujući se tako drugim zemljama koje izdaju slične dokumente u pokušaju da ponovo otvore svoje ekonomije, piše Rojters.

Odeljenje za konzularne poslove pri Ministarstvu spoljnih poslova Kine objavilo na svojoj veb stranici da će se u ovom sertifikatu naći detalji informacija o nosiocu vakcinacije protiv korona virusa i njegov rezultat testa na SARS-COV-2.

Kako prenosi Tanjug, ministar inostranih poslova Vang Ji rekao je u nedelju da je cilj sertifikata postizanje međusobne provere podataka koji će doprineti bezbednoj interakciji ljudi. Još nije poznato sa kojim zemljama je Kina razgovarala o mogućem priznavanju njenog kovid 19 sertifikata.

Kina nije još najavila bilo kakvo ublažavanje mere karantina za ljude koji dolaze u zemlju i koji su vakcinisani protiv korona virusa, a Kineska nacionalna zdravstvena komisija je saopštila u februaru da postojeći karantinski zahtevi treba da ostanu na snazi za ljude koji stižu u Kinu, jer i vakcinisani ljudi i dalje mogu biti zaraženi virusom.

Video: Beograd pust: Zatvoreni ugostiteljski objekti, saloni, butici, banke...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA