Er Srbija obnavlja liniju do Rima: Poznat datum prvog leta od srpske do italijanske prestonice

Letovi između srpske i italijanske prestonice obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom

  • 0
Air Serbia Er Srbija

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Er Srbija će od 30. aprila obnoviti direktan avio-saobraćaj na relaciji između Beograda i Rima, saopštio je srpski avioprevoznik.

Letovi između srpske i italijanske prestonice obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

U planu je da se, u zavisnosti od epidemiološke situacije i posledičnih ograničenja u putovanjima, od 13. juna uspostavi i treći nedeljni let, koji bi se obavljao nedeljom.

Er Srbija će biti jedina avio-kompanija koja povezuje Srbiju i Italiju i imaće u ponudi do 864 mesta nedeljno u oba smera tokom letnje sezone.

 

- Radimo na obnavljanju mreže destinacija, kad god nam epidemiološka situacija i ograničenja putovanja to dozvole, a cilj nam je da ponudimo dobru povezanost sa Srbijom i celim regionom - rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

- Italija za nas predstavlja izuzetno važno tržište koje, ne samo da je tradicionalno zanimljivo našim putnicima, već je veoma značajno i kada su u pitanju ekonomska saradnja i trgovina.

Er Srbija je direktne letove između Beograda i Rima obustavila u martu 2020. godine usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa.

Linija je obnovljena u julu 2020. godine, ali i ponovo obustavljena dve nedelje kasnije zbog pogoršane epidemiološke situacije u Evropi.

Nacionalna avio-kompanija će ponuditi dobru mrežnu povezanost iz Rima, preko Beograda, do Atine, Bukurešta, Dubrovnika, Istanbula, Njujorka, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Soluna, Splita, Tivta i Tirane.

Putnicima će, kako je navedeno u saopštenju, biti na raspolaganju i dobre konekcije do Rima, preko Beograda, iz Atine, Bukurešta, Dubrovnika, Istanbula, Londona, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Soluna, Tirane i Splita.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA