Državljani Srbije u Grčku od 19. aprila, najverovatnije bez karantina

Ambasador Srbije u Grčkoj najavio vesti koje smo dugo čekali

  • 31
Nafplio, Grčka Foto: Pixabay/travelspot

Državljani Srbije moći će da uđu u Grčku od 19. aprila i najverovatnije neće morati da idu u karantin, najavio je ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, piše Tanjug.

On je istakao da će, prema trenutno dostupnim informacijama, državljani Srbije moći da uđu u Grčku ili avionom ili preko graničnih prelaza Promahonas i Nimfeja u Bugarskoj.

Spasojević je za agenciju Tanjug rekao da će državljani Srbije to moći da učine uz potvrdu o vakcinaciji izdatoj od strane nadležnih službi Srbije ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, kao i da će svaki putnik morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.

Za sada, na granici neće moći da se uradi test, već će putnici biti podložni nasumičnom testiranju, rekao je on i dodao da se očekuje da obavezan karantin takođe bude ukinut, najverovatnije od 19. aprila.

- Svim našim državljanima preporučujemo da sačekaju još nekoliko dana da se sve ove informacije objave i u zvaničnom službenom glasniku grčke vlade. Takođe ih pozivamo da se pre polaska na put za sve dodatne informacije slobodno obrate ili ministarstvu spoljnih poslova ili srpskoj ambasadi u Atini, odnosno našim konzulatima u Volosu, na Kritu, na Krfu i u Solunu - rekao je Spasojević.

Grci su najavili da će zvanično otvoriti turističku sezonu 14. maja, ali će pre toga državljani pet zemalja moći da uđu u ovu zemlju od sredine aprila, kada počinje pilot sezona.

Ministri turizma Sbrije i Grčke Tatjana Matić i Haris Teoharis nedavno su precizirali uslove ulaska državljana Srbije u Grčku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    14. april 2021 | 15:19

    Englezi bez vakcine i testa mogu u grcku .Vidimo se kad i za Srbiju budu vazila ta pravila.

  • Nemanja

    14. april 2021 | 15:30

    Ne pada mi na pamet da idem pod bilo kakvim uslovima.Pogotovo sto cujem da nekim zemljama ne traze nista.Znaci nama Englezi prenesu oni komotno se vrate kuci a nas maltretiraju u povratku ili sta vec po karantinima.Neka hvala i ove godine nista od mora.

  • J...

    14. april 2021 | 15:22

    Do sad niste spomenuli karantin!!!znaci to je bila opcija!zasto nam forsirate grcku kad nas nece???drugo epidemioloska situacija im je veoma losa!!jesu li njihovi turisticki radnici vakcinisani??nisu !a nama toliko uslova!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA