≫ 

U Egipat i Tursku uskoro ćemo lakše putovati: Seničić najavljuje dobre vesti za odlazak na letovanje

- Vodimo razgovore sa Egipćanima o priznavanju sertifikata za vakcinaciju, verujem da neće biti problema, jer i tamo građani primaju kineski ''Sinofarm''. Očekujem do kraja maja da se reši to - kaže direktor YUTA Aleksandar Seničić

  • 21
Aleksandar Seničić

foto: Tanjug/Tanja Valič; Caribbean World Resort

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić, danas je rekao da Srbija ima dogovor sa četiri zemlje u koje građani mogu da putuju bez testova, dok bi razgovori sa Egiptom i Turskom mogli da donesu dobre vesti za srpske turiste, piše Tanjug.

- U ovom trenutku imamo dogovor sa BiH, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Albanijom. Sa Grčkom imamo dogovor da može da se uđe sa PCR testom ne starijim od 72 sata ili sertifikatom o bilo kojoj vakcini. Sa Hrvatskom važi negativan antigenski test, a može da se uđe i sa bilo kojom vakcinom - rekao je Seničić.

Gostujući na TV Prva, on je pojasnio kakva je situacija sa ostalim turističkim destinacijama zanimljivim za srpske građane.

- Za Egipat imamo veliko interesovanje, tamo je zasad potreban PCR test. Vodimo razgovore sa Egipćanima o priznavanju sertifikata za vakcinaciju, verujem da neće biti problema, jer i tamo građani primaju kineski ''Sinofarm''. Očekujem do kraja maja da se reši to - kazao je Seničić.

Što se Turske tiče, očekuje se da će do kraja maja biti ukinute kontrolne mere za turiste.

- Sada je potreban PCR, ali verujem da će do kraja maja da se to ukine, odnosno, da strani turisti neće imati bilo kakve uslove za ulazak u Tursku. Turci i Egipćani jako vode računa o merama, higijeni. Mnogo naših državljana je prošle godine letovalo u Turskoj, doduše, manje nego inače, nismo imali nijedan slučaj zaraze, ali mora svakako da se pazi i poštuju mere zemlje u kojoj gostujete - naglašava direktor Jute.

Što se tiče vakcinacionog turizma, odnosno reklame koja se pojavila u Turskoj, u kojoj se nudi građanima da dođu u Beograd i vakcinišu se, Seničić je ocenio da je reč o prevari.

- Ovog trenutka postoji samo jedan vakcinacioni turizam između Nemačke i Turske. Nemački turisti koji žele mogu da se vakcinišu u Rusiji, idu dva puta u razmaku od tri nedelje, ostaju po dva noćenja. U Saudijskoj Arabiji može vakcina da se plati, a ovde ta mogućnost ne postoji - dodao je Senicić.

On je ocenio da bi bilo dobro kada bi se cena PCR testa za naše građane smanjila za osobe koje planiraju putovanja u inostranstvo i za decu od 14 do 16 godina, što bi takođe "pomoglo turističkim agencijama".

- Dobro je i što je spuštena cena PCR testa za strane državljane, očekujemo da će nam doći turisti iz pojedinih država - poručio je Seničić.

Video: Seničić: Sredinom aprila možemo očekivati da granice budu otvorene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    18. april 2021 | 11:37

    Ne razumem ljude koji idu u Egipat. Idu tamo da bi bili u nekom hotelu sa bazenom,a realno to mozete imati i u Grckoj npr kao i u mnogim cistijim i miroljubivijim zemljama. Ako izadjete van tog kompleksa vidite samo one uzasne,neodgojene i ruzne Egipcane koji na Hriscanske zene gledaju kao napaljeni kerovi tretirajuci ih kao kurve.

  • dragan

    18. april 2021 | 13:45

    U grčkoj od sobe do plaze ko u zatvoru nikad neću otići i Grčku a vama braća po čemu 🤣🤣🤣🤣🤣

  • Dule

    18. april 2021 | 12:17

    Zato što takvu uslugu kao u Egiptu ne možeš dobiti nigde u Grčkoj bez obzira koliko platiš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA