≫ 

SZO se oglasila povodom potvrde o vakcinaciji: Dala preporuku kako da putujemo

Preporuka je upućena zemljama članicama te organizacije

  • 28
putovanje avionom

Foto: Freepik

Odbor za hitne situacije Svetske zdravstvene organizacije saopštio je danas da je izdao preporuku zemljama članicama da ne zahtevaju potvrde o vakcinaciji za međunarodna putovanja.

U dokumentu se preporučuje da se dokaz o vakcinaciji ne postavlja kao uslov za ulazak u stranu zemlju, imajući u vidu nedovoljne dokaze o uticaju vakcinacije na smanjenje širenja korona virusa i održavanje stanja neravnopravne globalne distribucije vakcina, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

- Od država članica se očekuje da potvrde da bi zahtevanje dokaza o vakcinaciji potencijalno produbilo neravnopravnosti i promovisalo kršenje prava na slobodu kretanja - navodi se u saopštenju.

Video: Darija Kisić-Tepavčević: U Srbiji se koristi test koji je dobijen od SZO i koji je visoko senzitivan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Denver

    19. april 2021 | 18:34

    Zvao sam Dedinje da pitam šta mi od papira treba da se kandidujem za direktora bolnice? Pitali me da li sam lud? Reko jesam.. Da li treba još neki papir?

  • Mirjana

    19. april 2021 | 18:37

    Ne zanima me, vakcinu ne zelim pa ako treba neću ni putovati. Necu sebi dozvoliti da mi vakcina bude uslav ta bilo sta. Da tako jadno niste krenuli sa uslovljavanjem mozda bi i razmišljala o njoj, ovako i definitivno nikad. To je moje pravo i ja odlučujem o dvom životu a šta će drugi da rade to je njihova stvar.

  • Dragan

    19. april 2021 | 18:55

    Jao pa vi se dzaba boli 🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA