Do Grčke i brže i jeftinije: Od 15. juna državljani Srbije neće plaćati putarinu u S. Makedoniji

- To je sezona u kojoj veliki broj srpskih građana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj - kaže ministar zdravlja Venko Filipče

  • 20
Zastave, Srbija, Severna Makedonija Foto: Pixabay, Wikipedia

Svi srpski građani biće oslobođeni plaćanja putarina u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta u znak zahvalnosti, najavio je danas ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

On je to rekao u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, sa kojim je dogovorio strateško partnerstvo sa „Torlakom“ oko nabavke vakcina, piše Informer.

- Vlada Republike Severne Makdonije će doneti odluku da svi srpski građani budu oslobođeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta. To je sezona u kojoj veliki broj srpskih građana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj - rekao je Filipče.

On je u ime Vlade i makedonskih građana zahvalio „bratskom srpskom narodu na značajnoj donaciji vakcina, procesu koji je organizovan zahvaljujući ministru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i posebno predsedniku Aleksandru Vučiću“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    20. april 2021 | 15:03

    Tako treba uvek da se radi, jedni drugima da pomazemo.

  • Bhm

    20. april 2021 | 14:56

    Bolje da su ukinuli zeleni karton...

  • Adio

    20. april 2021 | 15:02

    Dzabe kad ce po svoj prilici u Grcku moci samo da se udje i boravi u odelu za astronaute otprilike, sve sa testiranjem na granici i karantinom obaveznim, ako si slucajno pozitivan. Ni maske im vise nece biti dovoljne, ni vakcine.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA