Besplatan PCR test za turiste u Crnoj Gori: Nove mere za jačanje sezone

O trošku države obezbeđeno je bolničko lečenje svih turista koji se za vreme boravka u Crnoj Gori eventualno razbole od kovida-19 i zahtevaju hospitalizaciju

  • 5
Tivat; foto Biljana Stojkov/Telegraf.rs Crna Gora

Od sutra će u Crnoj Gori biti besplatan PCR test za sve turiste kojima je on potreban za povratak u matične zemlje, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, a prenosi Tanjug.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je izjavila da je o trošku države obezbeđeno bolničko lečenje svih turista koji se za vreme boravka u Crnoj Gori eventualno razbole od kovida-19 i zahtevaju hospitalizaciju.

Kako je zbog pandemije korona virusa prošle godine u Crnoj Gori, kao i u većini zemalja sveta letnja sezona propala, ove godine odlučeno je da cene i u jeku sezone na Crnogorskom primorju budu prilagođene čak i najplićem džepu. Pored toga, državljanima Srbije omogućeno je da bez ikakvih uslovljavanja prelaze granicu od sredine januara - nije potreban ni PCR test, niti potvrda o vakcinaciji.

Ministarstvo je od danas ublažilo mere koje se sprovode radi suzbijanja širenja virusa korona.

Do četvrtka, 20. maja važiće nove, liberalizovane mere kojima se ukida zabrana međugradskog saobraćaja vikendom i policijski čas, a termin izvođenja muzike uživo u baštama ugostiteljskih objekata pomera se za sat, i dozvoljno je od 19 sati do 22 sata, preneli su podgorički mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA