≫ 

Srpski turisti od sutra mogu u Grčku preko prelaza Evzoni

Kako je najavio ministar turizma Grčke Haris Teoharis, državljani Srbije od 14.maja moći će da uđu u Grčku preko Severne Makedonije

  • 13
Granicni prelaz Evzoni, granica, carina, Grcka Foto: Profimedia

Ministar turizma Republike Grčke je upravo u toku live konferencije na rtu Sunion najavio zvanično otvaranje turističke sezone.

Ono što je važno za naše turiste, tiče se i graničnog prelaza Evzoni, prema Severnoj Makedoniji, a koji će prema najavi biti otvoren od sutra, 14. maja.

Grčka na izazove nove sezone odgovara dobro osmišljenim planom, naglasio je na konferenciji Dimitris Frangakis, generalni sekretar Grčke turističke organizacije. Tom prilikom je predstavio pet video snimaka, koji imaju za cilj promociju zemlje u inostranstvu. Krilatica ove turističke sezone je "Sve što želite je Grčka".

Kako je naveo ministar Teoharis, grčka gradi zaštitni zid sa pet različitih odbrambenih zona, koje su detaljno predstavljene, dok neprekidno usavršava donete protokole. 

Prema trenutnim najavama, protokol za ulazak u zemlju podrazumeva obavezu popunjavanja PLF obrasca jedan dan pre polaska, uverenje o vakcinaciji za sve vakcinisane turiste, odnosno PCR test ne stariji od 72 sata. Oni koji su preležali korona virus, kao dokaz dostavljaju potvrdu o oporavku, a u planu je da od 1. juna bude aktiviran i takozvani zeleni sertifikat.

Uz to, predviđeno je je ciljano uzorkovanje brzim testovima. 

U Grčkoj postoji mreža karantinskih hotela na 35 lokacija u zemlji, prenosi Neftemporiki.gr

Kampanja vakcinacije je trenutno u punom jeku u zemlji, kako bi i na taj način bila ojačana zaštita populacije i turista. 

Procene ministra Teoharisa su da će ovogodišnja sezona biti znatno bolja od prošlogodišnje. Takođe je istakao da će biti zadovoljan ne određenim brojem poseta, nego održavanjem kvaliteta na svim nivoima.

Video: Grčka zainteresovana da otvori granicu za građane Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA