≫ 

Najraskošniji emirat uskoro ukida obavezan karantin: U Abu Dabi uz PCR test i potvrdu o vakcinaciji

Abu Dabi će imati različite protokole testiranja za ljude koji dolaze iz zemalja sa niskim i visokim rizikom

  • 1
foto Pixabay Abu Dabi; foto Pixabay

Prestonica Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Abu Dabi planira da od 1. jula ukine obavezan karantin za sve putnike, osim za one koji dolaze iz Indije, zemlje koja se u ovom trenutku bori sa velikim brojem obolelih od kovida-19.

Kako su najavili predstavnici lokalnih vlasti, Abu Dabi će do 1. jula takođe proširiti svoju zelenu listu zemalja kako bi turizam u ovom emiratu bio pojačan.

- Abu Dabi će biti otvoren za sve, i to bez obaveznog odlaska u karantin koji je trenutno na snazi – kaže Ali al Šaiba, visoki turistički zvaničnik prestonice UAE.

-Pozdravićemo sve u Abu Dabiju sa drugačijim putničkim protokolom, bez karantina.

Na zelenoj listi Abu Dabija, jednog od sedam emirata koji čine UAE, za sada se nalaze 22 zemlje čiji državljani ne moraju da idu u desetodnevni karantin.

PCR test neophodan je za ulazak u bilo koji od sedam emirata, a od 15. maja postignut je dogovor o međusobnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji između Srbije i UAE. To, međutim, ne oslobađa državljane Srbije da rade i PCR test pre dolaska u UAE, ali ih oslobađa boravka u karantinu.

Abu Dabi će imati različite protokole testiranja za ljude koji dolaze iz zemalja sa niskim i visokim rizikom. Oni koji dolaze iz zemalja sa većom stopom zaraze korona virusom moraće, prema dosadašnjim najavama, da urade dva testa - jedan pre putovanja i drugi po dolasku u Abu Dabi.

- Ljudi koji budu dolazili iz zemalja sa niskim rizikom radiće samo jedan PCR test, pre ili kada slete u Abu Dabi – najavio je Al Šaiba i dodao da će turističke vlasti Abu Dabija više detalja o protokolu putovanja objaviti u narednim danima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA