≫ 

Veliko interesovanje građana za odmor u Srbiji: Domaćim turistima podeljeno 120.000 vaučera

I stranci su sve više zainteresovani za turističke destinacije u našoj zemlji

  • 1
VUCERI CDL DECA odmaralište dečje Foto: Tanjug/Beoinfo

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je da je građanima podeljen rekordan broj od 120.000 vaučera za boravak u hotelima u Srbiji. 

Ona je navela da za dolazak u našu zemlju vlada veliko interesovanje i stranih turista.

Matić je rekla da i dalje vlada veliko interesovanje za vaučerima i da su u toku pregovori sa Ministarstvom finansija za dodatni broj.

Ona je navela da će tokom jula i avgusta zaposlenima u turizmu biti dodeljena pomoć države u visini pune minimalne zarade.

- Srbija je  poznata po neverovatno efikasnoj i dobroj vakcinaciji i to je nešto što našu zemlju čini sigurnom i bezbednom, što je jedan od prioriteta u ovom trenutku za uspešnu turističku sezonu - istakla je Matić.

Ona je navela da se na međunarodnom sajmu turizma u Madridu, održanom prošle nedelje, Srbija predstavila kao bezbedna destinacija koja ima mnogo toga da ponudi.

- Prepoznaju nas kao centar, ne samo domaćeg, nego i regionalnog turizma i sada smo više nego ikada u fokusu i jako tražena destinacija - naglasila je Matić.

Ona je dodala da je ljude koji se bave turizmom na sajmu u Madridu najviše interesovalo kako je Srbija tako uspešno sprovela vakcinaciju i da su uputili čestitke rukovodstvu naše države.

- Njih je zanimalo na koji način smo to uspeli da organizujemo. Oni smatraju da smo mi bezbedna destinacija. Takođe, zanima ih kako ćemo dalje, pre svega, tu epidemiološku situaciju kontrolisati -  kazala je Matić.

Video: Od pogleda s njih svi se zaljube u Srbiju: Ovo su najlepši vidikovci naše zemlje

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    24. maj 2021 | 16:55

    Bravo bravo bravo, ooooo hoće li narod Srbije doći pameti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA