≫ 

Zahvalnost za vakcine: Sarajevo subvencioniše hotelski smeštaj za 2.000 turista iz Srbije

Lista odabranih smeštajnih objekata biti dostupna putem online platforme "Odmori u Sarajevu"

  • 25
Sarajevo Foto: Pixabay

Kao znak zahvalnosti na donaciji vakcina protiv koronavirusa Kantonu Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja putem e-koda "Odmori u Sarajevu".

Kako su rekli iz Turističke zajednice KS ovim potezom Kanton Sarajevo želi da se simbolično oduži Vladi Republike Srbije.

- U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom letnje turističke sezone i oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionisaće turističko-ugostiteljske usluge smeštaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije - kažu iz Turističke zajednice KS.

Naveli su da će se subvencija sprovoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namenjeni za korišćenje turističko-hotelskog smeštaja za 2.000 turista, državljana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

- Osobe sa dostavljene liste moći će da izvrše rezervaciju smeštaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smeštajnih turističko - ugostiteljskih objekata sa liste, a koji će biti izabrani putem Javnog poziva objavljenog od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo - naveli su.

Sarajevo Sarajevo - Foto: Pixabay

Istakli su da će lista odabranih smeštajnih objekata biti dostupna putem online platforme "Odmori u Sarajevu".

- Online platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, moći će da pristupe isključivo državljani sa dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smeštaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom "Odmori u Sarajevu" - ističu.

Naglasili su da je planirano da e-kodovi budu korišćteni u periodu od 1. jula do 30. decembra tekuće godine.

- Pravo učešća na Javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smeštaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva - naglašavaju iz Turističke zajednice KS.

Video: Vučić: Dostavićemo vam koju god vakcinu želite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • +++BG

    11. jun 2021 | 10:32

    LEP GEST,ALI NEKA HVALA DALEKO VAM LEPA KUCA,DOK VAM JE OVAKAV STVOR KAO STO JE BAKIR SRBOMRZAC,INACE POREKLOM SRBIN,NEKI FAKTOR U BIH,RS MOZE UVEK!!

  • Miki

    11. jun 2021 | 11:06

    Hvala lepom Sarajevu!

  • Perke

    11. jun 2021 | 10:05

    Džabe vam sve, ja odoh u CG da pomognem braći ovo leto... 700 evrica je već spremno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA