≫ 

Saznajemo: U Egipat na more bez negativnog PCR testa, važno je da turisti ispune jedan uslov

- Došlo je do promene regulative kada je reč o ulasku državljana Srbije u Egipat - kaže za Telegraf ambasador Egipta u Srbiji

  • 4
Egipat, srpski pasoš Foto: Pixabay, Mateja Beljan

Turisti iz Srbije koji žele da letuju u Egiptu ne moraju da plaćaju PCR test ako su vakcinisani. U zemlju piramida i faraona od sada je moguće ući sa potvrdom o vakcinaciji.

Informaciju da je došlo do promene u regulativi kada je reč o ulasku državljana Srbije u Egipat za Telegraf je potvrdio i ambasador Egipta u Srbiji.

Iz Ambasade za Telegraf kažu da će detalji promene regulative biti saopšteni sutra.

Odluku da vakcinisani putnici mogu da uđu u Egipat tamošnje vlasti donose za putnike koji dolaze iz zemalja koje nisu pogođene mutiranim sojevima korone direktno ili indirektno tokom prethodnih 14 dana. U ovom trenutku, zemlje pogođene mutiranim sojevima su Indija, Bangladeš, Velika Britanija, Pakistan, Butan, Mjanmar, Nepal, Šri Lanka, Vijetnam, Brazil i Latinska Amerika.

Potvrda o kompletnoj vakcinaciji (prva i duga doza) izdata od strane državne, medicinske institucije trebalo bi da sadrži QR kod, uz uslov da je prošlo 14 dana od kompletne imunizacije, odnosno primljene obe doze cepiva, pri čemu se priznaju vakcine koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija - Fajzer, AstraZeneka, Moderna, Sinofarm, Sinovak ili Sputnik, ili da je prošlo 14 dana nakon prijema prve doze Johnson & Johnson vakcine.

Egipatske vlasti uvele su 1. septembra prošle godine obavezu za sve turiste da prilože negativan PCR test. Do tada je u zemlju moglo da se uđe bez ikakvih ograničenja.

Zaigralo se srpsko kolo usred Hurgade, a kolovođa je, ni manje, ni više Egipćanin:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA