≫ 

Krenuli na grčka ostrva, zabranjeno im ukrcavanje na trajekt: Obalska straža vratila 2.500 ljudi

Od 16. jula, nevakcinisani putnici koji se vraćaju u kontinentalnu Grcku moraju da pokažu negativan PCR test ili brzi test da bi se ukrcali na trajekt

  • 4
trajekti grčka foto: pixabay.com

Oko 2.500 ljudi zabranjeno je ukrcavanje na trajekte za grčka ostrva samo u poslednja tri dana, jer im je nedostajala potrebna dokumentacija, rekao je danas ministar za brodarstvo i ostrvsku politiku Janis Plakiotakis.

Obalska straža bila je zadužena da proveri da li se mere sprovode u lukama od 13. jula, zbog zabrinutosti da grčki i strani turisti koji putuju na i sa ostrva dovode do porasta zaraza korona virusom, piše Katimerini, a prenosi Tanjug.

Plakiotakis je priznao da su pre nego što je Obalska straža preuzela dužnost lučkih vlasti, provere bile "neadekvatne".

- Zbog toga je obalska straža preuzela provere pre ukrcavanja - rekao je on danas za Open TV.

Grčke vlasti morale su da pooštre mere protiv korona virusa usled porasta broja novih slučajeva na nekim popularnim letnjim destinacijama.

Putnici na ostrvima moraju da pokažu ili potvrdu o vakcinaciji protiv korona virusa ili dokaz o preležanom virusu ili negativni PCR test koji je urađen u roku od 72 sata od polaska ili negativni brzi test sproveden 48 sati pre putovanja.

Od 16. jula, nevakcinisani putnici koji se vraćaju u kontinentalnu Grcku moraće da podnesu negativan test ili brzi test da bi se ukrcali na trajekt.

Video: Grčka zainteresovana da otvori granicu za građane Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor Stojanovic

    20. jul 2021 | 15:15

    Pisete svasta. Sa kog ili ka kom ostrvu je vraceno 2.500 ljudi? Sve funkcionise potpuno normalno. Sto se tice ostrva, niko ni pri ulasku ni pri izlasku ne trazi nista. Ljudi, idite se kupajte...

  • Gl

    19. jul 2021 | 17:39

    Mi smo se juce vratili sa Tasosa, niko nas nista nije pitao, niti su bilo sta trazili od nas..inace, vakcinisani smo! A i zivi i zdravi!

  • Ivan

    19. jul 2021 | 16:22

    Neka im se mama kupa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA