≫ 

U zatvorene prostore u Grčkoj, Srbi mogu samo uz jedan dokument: Nove mere za naše državljane

Pravila koja su doneta odnose se i na druge zemlje, poput Velike Britanije, Saudijske Arabije, Sjedinjenih Američkih Država

  • 10
Grčka, putovanje, letovanje, plaža

Foto: Shutterstock

Državljani Srbije koji letuju u Grčkoj mogu da uđu u zatvorene prostore u ovoj zemlji - bioskope, kafiće, restorane, jedino uz potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o tome da su preležali korona virus.

Ovi sertifikati mogu se pokazati na ulazu u elektronskoj formi ili odštampani, navodi grčki portal Prototema.

Pravila koja su doneta odnose se i na druge zemlje, poput Ujedinjenog Kraljevstva, Saudijske Arabije, Sjedinjenih Američkih Država.

Kako biste uopšte nesmetano ušli u Republiku Grčku, potrebno je da imate potvrdu o vakcinaciji ili, ako niste vakcinisani, negativan PCR ili antigenski test. Naravno, uz odabir prave destinacije i aranžmana, provod na letovanju vam je zagarantovan.

Podsetimo, od 16. jula je uvedena još jedna novina za putovanja sa nekog od grčkih ostrva na kopno, pa će, uz sva neophodna dokumenta, putnici morati da dostave i potvrdu o negativnom samotestiranju, koje je izvršeno do 24 sata ranije od predviđenog vremena putovanja.

Testovi za samotestiranje dostupni su u apotekama i koštaju nekoliko evra. Formular koji se popunjava možete pronaći na ovom sajtu.

Video: Utihnulo parti ostrvo na kom Srbi vole da letuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    22. jul 2021 | 07:12

    Hoće li se već jednom i u Srbiji uvesti obaveza da se na utakmice, u kafiće, klubove, bioskope, pozorišta, u svaki zatvoreni prostor - npr. tržnim centrima, može ući samo ako si vakcinisan ili imaš dokaz da si preležao virus. To nije diskriminacija nekoga, već realnost. Prosto, što bi vakcinisani bili ugroženi time što će u navedene objekte ulaziti i nevakcinisani i time biti u mogućnosti da budu zaraženi od njih. Zar to nije potencijalno širenje zaraze i zar TO nije diskriminacija vakcinisanih.

  • Lami

    22. jul 2021 | 06:31

    Debilizam!

  • Laž

    22. jul 2021 | 06:59

    Glupost! Trenutno sam u Grčkoj i ulazim u sve prodavnice sa maskom. Na plazi ne treba nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA