Od danas nova pravila za ulazak stranaca u Srbiju: Evo pod kojim uslovima je to moguće

Sa primenom ove odluke počelo se 24. jula u ponoć

  • 31
Aerodrom ljudi putnici turizam putovanje Foto: Tanjug/AP

U Srbiju od danas mogu ući stranci sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji koju izdaju Gruzija, Monako, Kipar, Liban, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka.

U skladu sa novom odlukom Vlade Srbije, takođe od danas, iz 16 zemalja će se u Srbiju moći ući sa potvrdom o preležanom kovidu, pozitivnim PCR ili antigen testom, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od 6 meseci.

Na tom spisku su Luksemburg, Andora, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, San Marino, Slovenija, Tunis, Turska, Hrvatska, Rumunija, Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska i Danska.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je, pozdravljajući tu odluku vlade, rekla da se očekuje da u najskorije vreme i građanima Jermenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Ona je ocenila da posle ove vladine odluke o ulasku stranaca u Srbiju, možemo očekivati još veći priliv stranih turista i značajnu ekonomsku dobit i navela da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    24. jul 2021 | 08:14

    Jer s vazi i za migrante u Induse?

  • marakuja

    24. jul 2021 | 09:08

    A zasto ne pustate svoje drzavljane sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji bez testa ako su obe vakcine primljene u nekim stranim zemljama?

  • Znači

    24. jul 2021 | 10:26

    Ostaje po starom negativan PCR test za ulaz. Žalosno da dam po 150 CHF za test po osobi. A brzi test 40 CHF. Ovu razliku u ceni nebih poneo u grob nego bih poneo u Srbiju i tamo potrošio. Prst na čelo i razmislite malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA